LIGA PRVAKA

Sve je spremno za drugo polufinale Lige prvaka: Terzić hvalio protivnika, Enrike lovi četiri trofeja

Dortmund je ove sezone bio u istoj grupi Lige prvaka kao i PSG. U Njemačkoj je bilo neriješeno (1:1) dok je ekipa Borusije poražena u Francuskoj (2:0)

Enrike i Terzić. AP

Di. R.

1.5.2024

Večeras nas očekuje sjajan dvoboj u Ligi prvaka, u kojem će Borusija Dortmund ugostiti Pari Sen Žermen.Prva polufinalna utakmica nam obećava napetost, uzbuđenje i neizvjesnost.

Borusija računa na svoje navijače

Borusija će se osloniti na ogromnu podršku svojih navijača kako bi se pokušala popeti na sam vrh evropskog fudbala.

S druge strane Parižani dolaze s velikim ambicijama da napokon osvoje Ligu prvaka, trofej koji im izmiče iz ruku već nekoliko godina.

Navijači Borusije Dortmund. AP

Trener Borusije, Edin Terzić, kaže da su njihovi polufinalni protivnici napravljeni da osvoje Ligu prvaka, uoči večerašnje prve utakmice u Njemačkoj.

- Projekat u Parizu je počeo s ciljem osvajanja Lige prvaka.To je bio njihov glavni cilj već deset godina - rekao je Terzić. 

Borusija je najbolji rezultat ostvarila 1997. godine, kada su uspjeli osvojiti Ligu prvaka, dok je PSG najbolji rezultat ostvario 2020. godine kada su izgubili u finalu od Bajern Minhena. 

Terzić je posebno pohvalio Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe), ali je naglasio se njegova ekipa ne smije fokusirati samo na jednog igrača. 

- To je pitanje koje najčešće čujete, 'Kako zaustaviti Mbapea?'. Ali ako se fokusirate samo na njega, onda dolazi Dembele ili Ramos, ili Vitinja (Vitinha), ili Hakimi, ili Kolo Muani i svi ostali. 

Imaju nevjerovatnu kvalitetu. Podsjetimo, Dortmund je ove sezone bio u istoj grupi Lige prvaka kao i PSG. U Njemačkoj je bilo neriješeno (1:1) dok je ekipa Borusije poražena u Francuskoj (2:0)

 -Da li smo bili favoriti u grupi? Protiv Atletiko Madrida? Ne znam. Možda smo tim s manje iskustva, ali možda imamo najveću želju.Kada se svi uključe, ne samo oni na terenu i na klupi već svi na stadionu, imamo ogromnu priliku i moramo je iskoristiti - rekao je Edin. 

Parižani žele historijsku sezonu 

PSG, s druge strane, putuje u Njemačku nakon remija 3:3 protiv Le Havrea u kojem je trener Luis Enrike (Enrique) odlučio da odmori nekoliko standardnih startera, uključujući Mbapea.Parižani su nedavno postali prvaci Francuske, nakon što je Monako izgubio od Liona (3:2). 

-Mislim da ulazimo u završnu fazu sezone u sjajnoj formi. Ne bih mogao zamisliti ovaj scenario koji ide tako pozitivno, ali šta se događa u budućnosti, događa se. Rekao bih da smo fantastični na svaki način. Imamo gotovo svakog igrača na raspolaganju. Naši navijači su vrlo sretni - rekao je Enrike. 

Trener Parižana nije izbjegavao razgovor o trofejima pred prvu utakmicu,čak je i naglasio da bi njegova ekipa mogla završiti sezonu sa historijska četiri osvojena trofeja u jednoj sezoni.

- Kvadrupl? Naravno da pričamo o tome. To je motivacija! - dodao je Enrike, čiji je tim osvojio domaći Superkup uz svoju ligašku titulu i igrat će protiv Liona u finalu Kupa Francuske 25. maja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.