VIĐEN NA VALDEBEBASU

Problemi u raju: Benzema doputovao u Madrid, Arapi izdali saopćenje

Benzema je doveden kao veliko pojačanje ali stvari nisu išle prema planu za osvajača Zlatne lopte iz 2022. godine.

Karim Benzema. AP

Di. R.

2.5.2024

Karim Benzema je napustio Real Madrid prošlog ljeta nakon 14 godina provedenih na Bernabeu stadionu, kako bi otišao u Saudijsku Arabiju.

On se pridružio Al Itihadu i dobio ugovor od tri godine, koji će mu navodno donijeti 172 miliona funti po sezoni.

Benzema opet sa svojima

Benzema se sada privremeno vratio u trening centar Real Madrida i zbog toga će propustiti posljednje dvije utakmice Al Itihada u prvenstvu Saudijske Arabije.

Mediji u Španiji prenose da je Benzema jako vezan za svoje bivše saigrače i za svoj medicinski tim koji je pazio na njega u "Kraljevskom klubu".  

Razlog Karimovog dolaska je taj što će ga bivši klub liječiti od problema s mišićima, a njegov sadašnji klub je izdao i saopćenje povodom ove situacije.

-Karim Benzema podvrgava se daljnjim pregledima u bolnici Real Madrida sa svojim bivšim doktorom u Španiji, koji je nadgledao njegove povrede u prethodnim godinama.Benzema je već otputovao za Španiju i očekuje se da se vrati iduće sedmice -  potvrdio je Al Itihad u saopćenju.

Nezavidna forma

Benzema je doveden kao veliko pojačanje ali stvari nisu išle prema planu za osvajača Zlatne lopte iz 2022. godine.

Postigao je samo 13 golova na 29 utakmica u svim takmičenjima, što je razočaravajući rezultat s obzirom na njegovu ogromnu platu.

Podjsetimo, Benzema je bio povezan s povratkom u Real Madrid u januaru, uslijed navodnog neslaganja s menadžmentom Al Ittihada.

Mediji su tvrdili da je igrač bio u sukobu sa glavnim trenerom Marcelom Galjardom (Gallardo) zbog svoje uloge u klubu.

Navodno je također napustio trening nakon što je odbio slijediti naredbe svog trenera, što je rezultiralo time da je neko vrijeme trenirao odvojeno od ekipe.

Benzema je imao problema da pronađe pravu formu od povratka u ekipu, a ranije ovog mjeseca izgledalo je da krivi svoje saigrače iz Al Ittihada za svoje neimpresivne nastupe.

Kada su ga pitali zašto nije isti igrač kao u Real Madridu, Benzema je dao jako zanimljivu izjavu.

- Zato što nije ista igra. Nisu isti igrači, trebam pomoć. Trebam pomoć na terenu. Ne mogu sam osvojiti utakmicu. Treba mi mnogo toga - govorio je Francuz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.