NE CVJETAJU MU RUŽE

Brazilski talenat od 40 miliona eura na izlaznim vratima Barcelone: Ćavi ne razgovara s njim

Ove sezone je nastupao u 12 utakmica i postigao 2 gola, većinom ulazeći s klupe

Vitor Roke. Instagram

Di. R.

6.5.2024

Brazilac Vitor Roke (Roque) došao je iz brazilskog Atletiko Paranaensea za 40 miliona eura u Barselonu na početku sezone. Ovaj fudbaler vrijedi za velikog talenta, koji se već iskazao u najjačoj mogućoj konkurenciji u Brazilu.

Ove sezone je nastupao u 12 utakmica i postigao 2 gola, većinom ulazeći s klupe.

Nejasna situacija u klubu

Agent Vitora Rokea izjavio je da ne razumije zašto se brazilski napadač tako rijetko koristi u Barseloni, i sugerisao je da bi Brazilac mogao napustiti klub ako se situacija ne riješi do ljeta.

- Vitor Roke bi trebao imati više minuta i niko ne razumije zašto ih ne dobija, Ćavi (Xavi) ne razgovara s igračem i ne razumijem situaciju. To nije dobro ni za koga - rekao je Kari za RAC1.

Vitorov agent je također istakao da je Vinisijusu Žunioru (Vinicius Junior) trebalo vremena da postane standardni igrač u Real Madridu nakon što se pridružio klubu 2018. godine.

- Na 300 minuta koliko je igrao, postigao je dva gola, što je možda najbolji učinak u timu. Ćavi je dao šanse Ferminu, Pau Cubarsiju (Cubrasi) i Laminu Jamalu (Yamal), ali ne i Vitoru Rokeu. Ne mogu to objasniti - istakao je.

Andre je istakao da je Vini prvobitno igrao za rezervni tim i da je često dobijao šanse, ali je rekao da u Barseloni ne pokazuju istu strpljivost prema Rokeu.

Pogledajte šta se dogodilo s Vinisijusom u Madridu. Trebalo mu je dvije godine da redovno igra i pogledajte ga sada. Ovdje u Barceloni, nakon dva mjeseca stvara se haos,ljudi žele ubiti umjesto pomoći - rekao je agent.

Posudba u drugi klub nije opcija

Kari je rekao da je Roke izabrao Barcelonu uprkos većim ponudama drugih klubova, ali da bi mogao razmotriti svoju budućnost ovog ljeta, ako za njega ne bude mjesta u katalonskom klubu.

- Ako smo izabrali Barcelonu, jer smo imali druge opcije da zaradimo duplo više, to je zato što smo željeli igrati za Barcelonu - rekao je Kari.

Španski mediji su u posljednje vrijeme govorili o mogućnosti da Vitor Roke ode na pozajmicu, ali Kari je rekao da ukoliko njegov štićenik bude napustio Barsu, to neće biti posudba.

- Posudba za mladog igrača ga na kraju ošteti jer ide u klub koji nije njegov i koji nema toliko interesa za brigu o igraču. To je opasno za njegovu karijeru. Najbolje je ostati u Barceloni, ali ako ne može biti tako, radit ćemo na trajnom odlasku - zaključio je Andre.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.