MALEZIJA

Uznemirujuće / Reprezentativca zalili kiselinom, ima opekotine četvrtog stepena

Opekotine četvrtog stepena mogu prodrijeti toliko duboko da zahvate i potkožna tkiva, kao i mišiće i kosti

Faisal Halim. AP

N. H.

7.5.2024

Fudbalski reprezentativac Malezije Faisal Halim završio je u bolnici nakon što je napadnut, te ga tom prilikom zalili po licu opasnom kiselinom.

Fudbaler je zaradio opekotine najvišeg četvrtog stepena, koje prodru toliko duboko da zahvate i potkožna tkiva, kao i mišiće i kosti.

Faisal se nalazi na odjelu za intenzivnu njegu i već je jednom operisan, a potvrdili su iz bolnice da će ići na još dvije operacije. Incident se dogodio u tržnom centru u gradu Petaling Džaji.

- Doktori su nakon prve operacije ustanovili kako se ne radi o opekotinama drugog stepena, kako se najprije mislilo, već o opeklinama četvrtog. Faisal će ići na još najmanje dvije operacije, a još uvijek se nalazi u odjelu intenzivne njege - rekao je Datuk Seri Šahril Mohtar, predsjednik Selangora, kluba za koji igra Faisal.

Faisal Halim trebao bi ostati u bolnici još nekoliko sedmica. Predsjednik Selangora smatra kako će Faisal propustiti barem pet ili šest mjeseci nogometa.

Opekotine Faisala Halima možete pogledati OVDJE, ali upozoravamo prizor može biti uznemirujuć.

- Njegovi pokreti i govor su ograničeni nakon napada zbog utjecaja kiseline na njegove obraze, nos i usta. Lijeva strana njegovog tijela i ruke značajno su pogođeni ovim napadom - dodao je predsjednik Selangora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.