OSTALI SPORTOVI

Šuman za Avaz.ba: Utakmica protiv Estonije je više od igre, želimo dokazati da Sarajevo nije maler

A. SOKOLOVIĆ

23.10.2017

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u srijedu juriša na prvu pobjedu u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Selektor Bilal Šuman za danas u 17 sati na Ilidži zakazao je okupljanje reprezentativaca uoči utakmice protiv Estonije.


Tri otkazivanja

Nakon što su iz opravdanih razloga otkazali povrijeđeni Duško Čelica i Marko Tarabochia, te zbog privatnih obaveza golman Nebojša Grahovac, Šuman je uputio naknadne pozive dvojici srednjih bekova i golmanu.  

Pozivi su upućeni Goran Daničiću iz banjalučkog Borca, Adnanu Harmandiću iz visočke Bosne, te Denis Serdareviću, golmanu francuskog Kaena.

- Tarabochia već tri sedmice ne igra za Vislu. On ima problem, kada stane na prste, osjeća velike bolove. Ipak, i s ovim timom koji mi je na raspolaganju, očekujem da ostvarimo pobjedu na startu – kaže Šuman za Avaz.ba. 

Večeras u 18 sati u dvorani na Ilidži zakazan je prvi trening. Šuman kaže da od svih igrača očekuje puni angažman, s obzirom na  činjenicu da će samo njih 16, od 28 pozvanih, dobiti priliku da se nađu u srijedu na spisku za meč sa Estonijom.

- Ova utakmica je više od igre. Estonija je naš dužnik i sada je vrijeme da pokažemo pravo lice. Ovo je test i za igrače, jer želimo da dokažemo da je Sarajevo grad rukometa. Iako u nekim susretima nismo imali sreće, sada je prilika da to ispravimo – kaže Šuman.


Šuman ne može računati na Tarabochiju. Šuman ne može računati na Tarabochiju

On nije želio govoriti o snazi Estonaca, koji će u Sarajevo doći bez četiri svoja najbolja igrača.

- Ja nemam potvrdu da oni dolaze oslabljeni, a mi se pripremamo kao da igramo sa Njemačkom ili Francuskom. Opuštanja nema, treba nam pobjeda i to je sve što za srijedu tražim od igrača. Kada se uvjerimo u mogućnosti protivnika, onda ćemo se i pripremati za revanš u Talinu, koji je na rasporedu u subotu – kaže Šuman.

O Švicarcima naknadno

S njim smo upravo govorili o kratkom vremenu za pripreme, s obziro na to da će se "Zmajevi" za duel s Estonijom uigravati svega dva dana. 

- U Skenderiji, gdje će se igrati utakmica, imat ćemo trening samo sutra. Utakmica je u srijedu, a već u četvrtak smo u avionu za Talin. U Estoniji ćemo trenirati i prvog dana dolaska, te u petak, a u subotu je utakmica. Sada baš nemamo vremena za treninge, ali ćemo u januaru, kada igra sa Švicarskom, imati daleko više vremena za pripreme. No, otom-potom. O Švicarcima nakon ova dva meča sa Estonicima – kazao je Šuman za Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.