OSTALI SPORTOVI

Dva velika sportska takmičenja u jednom danu: Ne pamtimo kada je to BiH imala

Piše: A. S.

26.1.2018

Početkom januara uvijek se prave kalendari sportskih takmičenja, određuje satnica.

Osim što nas u 2018. očekuje niz velikih natjecanja, u prvom redu nadolazeće Olimpijske igre u Pjongčangu za dvije sedmice te Svjetsko prvenstvo u nogometu sredinom godine u Rusiji, ljubitelji sporta u BiH uživat će u mnogim drugim vrhunskim manifestacijama i utakmicama.

Bitan datum

Ipak, jedan datum u 2018. godini budi posebnu pažnju ljubitelja sporta u našoj zemlji.

Naime, 8. septembra su u jednom danu dva velika susreta - prvi u Mostaru, gdje će takmičari ponovo pomjerati granice skakanja s vrtoglavih visina.

Zahvaljujući Red Bullu, svoju jubilarnu, desetu sezonu Cliff Diving Svjetsko prvenstvo obilježava sa sedam takmičenja na sedam klasičnih lokacija u 2018. godini, a jedna od njih će ponovo biti Mostar.

Pretposljednja stanica najbolje svjetske skakače i skakačice po četvrti put dovodi u našu zemlju, na Stari most u Mostaru i do ledene Neretve, gdje tradicija skokova s mosta traje stoljećima. Samim tim Bosna i Hercegovina će ponovo biti na svjetskoj mapi velikih sportskih takmičenja. 

Adrenalin i nogomet

Skokovi sa Starog mosta zakazanih su za 13 sati, a 120 minuta kasnije (15 sati) nogometna reprezentacija BiH na gostovanju u Sjevernoj Irskoj otvorit će novo UEFA takmičenje - Ligu nacija. 

Nema sumnje da će ljubitelji sporta i adrenalina u našoj zemlji uživati u dva velika takmičenja, iako se termini preklapaju, jer ne pamtimo kada je BiH to imala.  


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.