NA MOJMILU

Osam ekipa, među kojima je i prvak Evrope, na turniru u sjedećoj odbojci u Sarajevu

Avaz Sport

25.5.2018

U subotu, 26. maja, utakmicom između reprezentacije Rusije i OKI Ilidža u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" na Mojmilu zvanično počinje 17. po redu Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci "Sarajevo Open 2018".

Na turniru učestvuje osam ekipa, a igrat će se u dvije grupe.

Direktor OKI Fantomi Mirsad Mirojević kaže kako je sve spremno za početak turnira, te da, zahvaljujući podršci ITF-a, ali i domaćih institucija, nisu imali problema oko organizacije.

- Pozivam građane Sarajeva da dođu u dvoranu i pomognu nam da titulu prvaka "Sarajevo Opena 2018" vratimo u glavni grad BiH - kaže Mirojević.

Domaćin turnira Odbojkaški klub invalida Fantomi organizirao je konferenciju za medije, na kojoj je potpisan i sporazum o saradnji s generalnim sponzorom turnira, Fondacijom za jačanje čovjekove sigurnosti (ITF).

ITF je od 1998. godine u proces deminiranja i kroz projekte podrške žtvama mina uložio više od 195 miliona dolara donatorskih sredstava.

Predstavnik ITF-a Roman Turšić čestitao je OKI Fantomima organizaciju još jednog u nizu turnira.

- Mi nastavljamo podržavati žrtve mina, kojih ima i u Fantomima, kroz ovakve i slične projekte - kaže Turšič. 

Trener Ševko Nuhanović i kapiten OKI Fantomi Mirzet Duran očekuju plasman u finale.

- Među učenicima turnira su aktualni evropski prvaci, reprezentacija Rusije, te viceprvaci selekcija Ukrajine, tako da će svakoj ekipi biti težak put do finala, ali mi želimo titulu pobjednika turnira vratiti u Sarajevo, i to je naša motivacija - kaže Mirzet Duran.

Turnir traje dva dana, a finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju u 14 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.