RUKOMET

Kako god, nije dobro

Pivotmena, poniklom u banjalučkom Borcu, čeka pauza od najmanje tri mjeseca

S. KOTARAŠ

28.2.2019

Standardni reprezentativac BiH i jedan od najboljih rukometaša mađarske Tatabanje Vladimir Vranješ doživio je na meču svog tima protiv Rabotnika u Bitolju, u okviru Kupa EHF-a, tešku povredu koljena desne noge zbog koje je, praktično, već sada završio ovu sezonu.

Potmula bol

Pivotmenu, poniklom u dresu banjalučkog Borca, ovo je prva teža povreda u karijeri, a prema vlastitim riječima, ni sam ne zna kako je do nje došlo.

- Bili smo u napadu, ja sam utrčao u prazan prostor, dobio loptu i u padu šutirao prema golu. Postigao sam pogodak i dok sam trčao u odbranu, osjetio sam potmulu bol. Ne pretjerano jaku, ali ipak neugodnu.

Sutradan, na putu za Mađarsku, bol je bila već mnogo jača i nisam mogao normalno da hodam. Odradio sam u Tati sve potrebne pretrage i doktor mi je rekao da mi je pukao kolateralno-medijalni ligament desne noge – kaže Vranješ.

Tu, međutim, nije kraj njegovim mukama jer postoji bojazan da je povreda mnogo teža nego što se to u prvi mah čini.

Nastrada i kost

- Kod takvih povreda obično nastrada i kost i tek treba da odradim magnetnu rezonancu kako bih i definitivno znao šta je u pitanju. Znam samo da me čeka dugotrajna pauza, u najboljoj varijanti tri, a u najtežoj šest mjeseci. Kako god, nije dobro – tvrdi Vranješ koji tako neće biti u kadru našeg državnog tima u važnim aprilskim kvalifikacijskim duelima s Fincima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.