KORONAVIRUS

Sportske zvijezde u akciji: Ova država nas je othranila, sad je ne smijemo iznevjeriti

Nadam se da će se cijeli španski sport okupiti iza nas, objavio je legendarni košarkaš

Nadal: Već dao doprinos. Arhiv

E. J. / Avaz.ba

27.3.2020

Španske zvijezde Rafael Nadal i Pau Gasol pokrenuli su prikupljanje sredstava za pomoć domovini u borbi protiv koronavirusa, naglasivši da "žele nešto vratiti državi koja ih je othranila i dovela do sportskih visina". 

Teniski as Nadal i NBA košarkaš Gasol žele sakupiti 11 miliona eura za državu koja je zabilježila drugi najveći broj smrtnih slučajeva od koronavirusa. Tokom pandemije u Španiji je umrlo više od 4.000 ljudi.

- Španci nas nikada nisu iznevjerili. Mi smo takvi zbog njih i mi ih sada ne možemo iznevjeriti - rekao je Nadal, osvajač 19 gren slem titula. 

Drugi igrač svijeta rekao je da je došao na ovu ideju te je pozvao svog prijatelja Gasola da mu pomogne.


- Španski sportisti uvijek su nastojali učiniti našu državu ponosnom. Želimo prikupiti 11 miliona eura i pomoći 1,34 miliona ljudi, onima koji su najteže pogođeni koronavirusom. Rafa i ja već smo dali doprinos i nadam se da će se cijeli španski sport okupiti iza nas - objavio je 39-godišnji košarkaš. 

Među prvima su reagirali slavni španski nogometni golman Iker Kasiljas (Casillas), kao i trener Sevilje Žulen Lopetegi (Julen Lopetegui), koji su pružili podršku svojim zemljacima. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.