RUKOMET

Član stručnog štaba reprezentacije i trener premijerligaša seli u Njemačku

Proslavljeni hrvatski golman ove sezone sjedio na klupi dobojske Sloge

Kelentrić: Prethodno sedam godina radio kao trener golmana u Zagrebu. ARHIV

E. Ćosić

2.6.2021

Proslavljeni hrvatski golman, kasnije i trener čuvara mreže Mario Kelentrić sezonu je proveo na poziciji glavnog trenera dobojske Sloge. Kelentrić je u dobojski tim došao na nagovor predsjednika kluba i velikog prijatelja Vojislava Rađe, a u izuzetno teškim uslovima sa klubom je izborio plasman u evropske kvalifikacije završivši sezonu na 3. mjestu.

Promjenom na selektorskoj klupi i dolaskom Ivice Obrvana na mjesto Bilala Šumana, Kelentrić je angažovan kao jedan od saradnika u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Stručni štab je odradio dobar posao, Zmajevi su izborili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo, a hrvatskom treneru stigla je nagrada za dobar rad. 

Kelentrić je dobio ponudu koja se ne odbija. Na njegovu adresu stigao je poziv njemačkog Gumerzbaha, a doskorašnji trener Sloge će raditi sa golmanima u prvom timu i u akademiji slavnog kluba koji se trenutno bori za povratak u elitni razred njemačkog kluba.

- Na poziv prijatelja Vojislava Rađe došao sam u Slogu klub u kojem sam počeo seniorsku igračku karijeru. Nakon prvog dijela sezone završili smo na prvom mjestu. Na kraju smo završili treći i vratili Slogu na evropsku scenu. Zbog izgradnje nove sportske dvorane u Doboju, na treninge i utakmice putovali smo svaki dan u Osječane koji su od grada udaljeni 20-ak kilometara. Nismo imali imperativ osvajanja titule te s tim možemo biti zadovoljni ostvarenim. Uporedo sa klupskim obavezama u finišu sezone postao sam dio stručnog štaba reprezentacije BiH. Ostvarili smo plasman na evropsko prvenstvo koje će se igrati naredne godine. Nastavit ću raditi u timu selektora Ivice Obrvana. Što se tiče Sloge nažalost neću više biti trener. Dobio sam ponudu iz Njemačke Bundes lige od Gumerzbaha, gdje ću biti trener golmana prvog tima i svih golmana u okviru njihove akademije. Uz dogovor sa čelnicima raskinuo sam ugovor sa Slogom. Proveo sam divnih godinu dana, klubu želim puno sreće i uspjeha u narednom periodu. Sloga i Doboj su u mom srcu i uvijek će biti - poručio je Kelentrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.