ROLAN GAROS

Đoković pomeo Berankisa za osminu finala

Srbijanski teniser posao završio za nešto više od sat i pol vremena na terenu

Đoković: Četvrti trijumf nad Berankisom u isto toliko međusobnih duela. TWITTER

E. Ćosić

5.6.2021

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković deklasirao je litvanskog igrača Rikardasa Berankisa (Ricardas) nakon nešto više od sat i pol provedenog vremena na terenu. Prvi reket svijeta je slavio sa 3:0 u setovima (6:1, 6:4, 6:1).

Đoković je prvi set riješio za svega 22 minute, kada je brzo oduzeo dva prva servis gema Litvancu. Nakon uvodnog servis gema i dvije potvrde brejka Đoković je imao 5:0, a onda je utješni gem osvojio Berankis. Đoković je na svom servisu iskoristio prvu set loptu.

U drugom setu mnogo bolja partija Berankisa, koji je brejk izgubio na svom trećem servis gemu, a Đoković je ponovo bio besprijekoran na svom servisu. Košmaran treći set za Litvanca koji je izgubio uvodna dva servis gema, a Đoković je potvrdom brejkova lagano došao do 4:0. Broj 1 na ATP listi je malo zakomplikovao 6. gem trećeg seta, ali na kraju nije dozvolio Berankisu nijednu priliku za brejk.

Đoković će u osmini finala odmjeriti snage sa Lorencom Musetijem (Lorenzo Musetti). Trenutno 76. teniser svijeta bio je bolji od zemljaka Ćećinata (Cecchinato) sa 3:2 u setovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.