RUKOMET

Drama u reprezentaciji Srbije: Nova četiri slučaja zaraze koronavirusom, obustavljene pripreme

U narednim danima, u konsultacijama sa Evropskom rukometnom federacijom, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut bit će oformljen plan nastavka i realizacije priprema rukometne reprezentacije Srbije

Rukometna reprezentacija Srbije. RSS

G. Š.

5.1.2022

Rukometaši Srbije imali su velike ambicije na Evropskom prvenstvu koje se igra od 13. do 31. januara u Mađarskoj i Slovačkoj. Atmosfera na početku priprema je bila odilična, istočne komšije pucali su od samopouzdanja, ali umiješala se viša sila.

Koronavirus stvara velike probleme reprezentaciji Srbije. U utorak ujutru Rukometni savez Srbije je saopćio da je šest članova bilo pozitivno na koronavirus . Reprezentativci Vladimir Cupara i Bogdan Radivojević, kao i četiri člana stručnog štaba – selektor Toni Đerona, trener golmana Dimitrije Pejanović, fizioterapeut Petar Radulović i šef delegacije Milorad Krivokapić su u izolaciji.

Samo dan kasnije – novi potresi u Staroj Pazovi, zaražen je još i Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Dragan Pešmalbek i Nemanja Zelenović.

- Svi članovi nacionalne selekcije su u dobrom opštem stanju sa blagim simptomima virusa, saopćeno je iz Rukometnog saveza Srbije

Zdravstvena komisija RSS, na čelu sa dr. Dejanom Stanojevićem aktivno je uključena u organizaciju načina rada i trenažnih aktivnosti rukometne reprezentacije Srbije shodno novim okolnostima. Trenažni proces je obustavljen u toku današnjeg dana do kompletnih kontrola kojima će biti podvrgnuti igrači i članovi stručnog štaba. U narednim danima, u konsultacijama sa Evropskom rukometnom federacijom, Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje Dr Milan Jovanović Batut bit će oformljen plan nastavka i realizacije priprema rukometne reprezentacije Srbije, prenosi Mozzartsport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.