RUKOMET

Pivoti glavna briga selektora Obrvana

Hrvatska i Rusija testiraju “Zmajeve” pred nastup na Evropskom prvenstvu

U trećoj etapi priprema, od početka godine, tim je kompletiran. RSBiH

Piše: Er.B.

5.1.2022

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, nakon priprema na Ilidži, danas je u 13.30 sati otputovala u Osijek, gdje ih od sutra očekuju jedine dvije test utakmice uoči starta Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj (na rasporedu od 13. do 30. januara).

Naš tim će na Kroacija kupu igrati u četvrtak (16.45 sati) s Hrvatskom, a dan kasnije (u istom terminu od 16.45 sati) s Rusijom. Oba meča prenosi RTL.


Kompletiran tim

U trećoj etapi priprema, od početka godine, tim je kompletiran pošto mu se priključio i golman Benjamin Burić koji dolazi iz pretrpanog rasporeda Bundeslige.

- Jedva sam čekao da se pridružim. Bio sam u kontaktu sa igračima, sezona u Bundesligi je bila duža, ali sad sam tu sa puno želje i elana. Idu pripremne utakmice u Hrvatskoj, to će biti dobri testovi da vidimo dokle smo sa uigravanjem. Što se tiče grupe, Španija i Švedska su nivo iznad, protiv Češke ćemo probati pobijediti, pa ćemo vidjeti. Idemo se boriti, nema predaje - poručio je Benjamin Burić.

Iako su tu svi igrači, problem sastava pod vodstvom Ivice Obrvana su povrede naša dva dugogodišnja standardna pivota, Vladimira Vranješa i Senjamina Burića. Dvojac sigurno neće igrati utakmice u Osijeku, a kako saznajemo iz našeg tabora više o njihovom eventualnom nastupu ćemo znati tek po povratku reprezentacije u Sarajevo. Vranješ i S. Burić rade po posebnom programu, posvećeni su terapijama i oporavku, a u timu željno iščekuju njihovo priključenje redovnom treningu.


Mlađi igrači

Dvojac je godinama činio ovu poziciju u reprezentaciji vrlo stabilnom i jednom od bolje pokrivenih. Sad su međutim u pogonu mlađi igrači koji se nadaju prilici: Elmir Građan, Adin Faljić i Dragan Šoljić.

- Spremamo se što bolje možemo. Nadamo se da ćemo to pokazati na terenu. Svima nam je poznato o kakvim se reprezentacijama u Osijeku radi. Mislim da će svakom igraču pojedinačno, kao i ekipi, dobro doći u ovom trenutku te jake utakmice da bismo izbrusili formu za Evropsko prvenstvo - kazao je Elmir Građan.

Povratak u Sarajevo je planiran za 8. januar, a let za Slovačku je tri dana kasnije.

“Zmajevi” EP otvaraju 13. januara od 20.30 sati utakmicom protiv Švedske. Dva dana kasnije od 18 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, također u 18 sati, na rasporedu je posljednji susret grupe E protiv Španije.

Spisak igrača

Na turnir u Osijeku putovat će 22 igrača.

Golmani: Benjamin Burić (Flensburg), Admir Ahmetašević (Visla Plok), Nebojša Bojić (Celje);

Krila: Alen Ovčina (Sloboda), Vlado Draganić (Borac), Enes Keškić (Ludvigshafen), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Luka Perić (Borac);

Pivoti: Adin Faljić (Zagreb), Elmir Građan (Eurofarm Pelister), Dragan Šoljić (Ademar Leon);

Bekovi: Mirko Herceg (Čurgoi), Dino Hamidović (Đonđoš), Edin Klis (Zagreb), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Visla Plok), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač), Marko Lukić (Borac), Ivan Karačić (Makabi), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Aleksandar Milojević (Leotar).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.