FUTSAL

Jelić: Plasmanom na Evropsko prvenstvo napravili smo ogroman uspjeh

Naš reprezentativac je ponosan zbog napravljenog uspjeha

Jelić: Ekipa spremna za nastup na EP. NSBIH

I. Ćosić

12.1.2022

Bilal Jelić, dugogodišnji futsal reprezentativac Bosne i Hercegovine, ističe da je ekipa spremna da pruži maksimum na Evropskom prvenstvu. 

- Pripremamo se u odličnoj atmosferi. Mi smo ekipa i izvan terena i sa puno entuzijazma smo došli na ovo okupljanje pred naše prvo veliko takmičenje. Najvažnije je da svi budemo zdravi, a što se igre tiče spremni smo da se borimo do posljednjeg atoma snage. Ostavićemo srce na terenu i nećemo iznevjeriti naše navijače - rekao je Jelić. 

Naš reprezentativac je ponosan zbog napravljenog uspjeha.

- Plasmanom na Evropsko prvenstvo napravili smo ogroman uspjeh. To je nešto što malo ko doživi u svojoj karijeri. Ovo je vrhunac našeg bavljenja ovim sportom i nešto što ćemo pamtiti do kraja života. Naravno, samo učešće nas ne zadovoljava i pokazaćemo se u Holandiji u najboljem svjetlu - dodao je Jelić.

Bilal Jelić se osvrnuo i na protivnike koji čekaju Zmajeve na Evropskom prvenstvu.

- Španija predstavlja vrh svjetskog futsala. Biće velika stvar za nas što ćemo igrati protiv takve ekipe. Što se tiče Gruzije i Azerbejdžana, tu vidimo naše šanse za prolaz u četvrtfinale. Oni takođe imaju kvalitetne pojedince, ali smatram da se možemo nositi s njima i ispuniti naš cilj - zaključio je Jelić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.