PODRŠKA ZA NOVAKA

Javila se djevojka Novakovog brata: Da li se tako postupa prema jednom čovjeku, humanisti...

Podrška i kritike u isto vrijeme dolaze na račun srbijanskog tenisera sa svih strana svijeta, a podrška je pogotovo svakodnevna od Novakove porodice

M. K.

15.1.2022

Saška Veselinov daje punu podršku Đokoviću - Avaz
Saška Veselinov daje punu podršku Đokoviću - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Novak Đoković jedna je od glavnih tema u svjetskim medijima otkako je "zaglavio" u Melburnu gdje vodi borbu za dobijanje vize u Australiji gdje bi trebao igrati Australijan open.

Podrška i kritike u isto vrijeme dolaze na račun srbijanskog tenisera sa svih strana svijeta, a podrška je pogotovo svakodnevna od Novakove porodice.

Podrška iz cijelog svijeta

Njegov brat Đorđe i otac Srđan već su nekoliko organizovali press-koferenciju i proteste za Đokovića, a jedna osoba je dodatno skrenula pažnju na Novakov problem.

Naime, djevojka od Đorđa, manekenka i voditeljica, Saška Veselinov, putem Instagrama je ostavila poruku u znak podrške Novaku.

- Oprosti im, Bože, ne znaju šta čine. I prije nego što sam upoznala sadašnjeg dečka i njegovu porodicu, u mojoj kući je Novak Đoković bio član porodice. Njegova borba na teniskom terenu se nije propuštala. Upornost, volja i želja da postane broj jedan je mnoge od nas inspirisala da ustrajemo u onome što radimo, u sportu, školi, u čitavom životu. Novak je bio naš uzor tokom odrastanja.

Pregršt podrške iz raznih krajeva svijeta stiglo je upravo u ime pravde, za Novaka, najboljeg tenisera svijeta. Nažalost postoji i ona druga strana, a ja ću ovom objavom pokušati izraziti ono što mi je na duši i o čemu neprestano razmišljam prethodnih dana.

Pitanje budućnosti

Jeste li svjesni koliko je Novakov slučaj vezan za sve nas na ovoj planeti zemlji? Ovo nije pitanje sporta, vjere i nacionalnosti, ovo nije pitanje novca, ovo je pitanje naše budućnosti. Našeg prava na slobodu, na izbor. Da li se zapitate ako je ovakva nepravda učinjena najboljem teniseru svih vremena, iskoristit ću vaše riječi i citirati "on je bogataš", da činjenica pokazuje kako sav novac ovog svijeta ne mogu već nekoliko dana da mu pomognu? 

Na aerodromu su mu oduzeli lične stvari, telefon na nekoliko sati, također i novčanik koji mu nije vraćen još uvijek.

Bez imalo napora nam je lako shvatiti kako postoji nešto veće od materijalnog. A on to pokazuje i dokazuje upravo ovom borbom. Da li shvaćate koliko prethodnih godina pokušavaju raznim teorijama da nas zastraše, da nas zarobe time što nam ne daju više opcija? 

Koliko na silu pokušavaju da nam oduzmu pravo da odlučujemo o svom životu? Čovjek koji je pomogao cijelom svijetu kada im je bila potrebna pomoć...

Da li se tako postupa prema jednom čovjeku, jednom humanisti, diplomati jedne države, najboljem teniseru na svijetu? Ja vjerujem u Boga i pravdu, ta strana uvijek pobjeđuje na kraju", napisala je Saška Veselinov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.