KVALIFIKACIJE ZA SP

Novi selektor bh. rukometaša Toni Čolina za "Avaz": Veliki izazov za mladi tim

Na Grčku idemo i bez Terzića, Faljića, Burića i Malinovića

Čolina: Sigurno je nezahvalno uskočiti pet do 12, ali.... Arhiva

Piše: Er. B.

14.3.2022

Novi selektor rukometne reprezentacije BiH Toni Čolina, koji je nakon ostavke Ivice Obrvana imenovan da završi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2023. godine, poslije utakmice između Slobode i njegovog Izviđača preselio na Ilidžu, gdje je jučer dočekao „Zmajeve“.


Igrački kadar

Naime, bh. rukometaši su počeli kratke pripreme uoči prvog okršaja sa Grčkom u Halkidi (srijeda - 18.15 sati), a danas će odraditi dva treninga. Let za Grčku planiran je sutra.

- Sigurno je nezahvalno uskočiti pet do 12 u ovu kožu, ali s druge strane ovo je prilika da s ovim kadrom napravimo nešto dobro i probamo proći Grčku, što je veliki izazov – rekao je Toni Čolina u razgovoru za „Dnevni avaz“ te istakao maksimalnu koncentraciju na postavljene zadatke:

- Fokusiran sam samo na Grčku, da probamo izvući maksimum iz ove ekipe s kojom raspolažemo.

U tome će mu pomoći Mario Blažević, koji je zajedno sa njim, u ulozi pomoćnog trenera, činio i Obrvanov stručni štab.

Njih dvojica se susreću ne samo sa oproštajem nekoliko iskusnih igrača - Nikola Prcea, Ivana Karačića i Vladimira Vranješa, već i sa dodatnim problemima.

Nedavno je dolazak otkazao Josip Perić, a novosti su da struka neće moći raspolagati na Mirsada Terzića (problemi sa leđima), Adin Faljić (povrijedio ruku), Senjamin Burić (problem sa ahilovom tetivom) i Dejan Malinović (povreda šake).

A već duže vrijeme – zbog sukoba sa Ivicom Obrvanom, van stroja je Marko Panić...


Dosta promjena

Bh. tim će očito biti u nekom sasvim novom sastavu.

- Sigurno da ovo nije tim koji je bio na Evropskom prvenstvu... Ovo je reprezentacija sa dosta promjena, ali vjerujem da mladi igrači koji su u kadru, i stariji koji su ostali, da će dati sve od sebe da dokažu sami sebi, i svima nama, da su vrijedni prolaska ovih kvalifikacija – zaključio je selektor Čolina.


Grci su uigraniji

Grci se za predstojeće utakmice pripremaju od prošle sedmice.

- Ekipa su koja neko vrijeme igra zajedno, a dosta igrača je iz njihove lige. Mislim da su u ovom trenutku možda uigraniji nego mi, s obzirom na sastav u kojem odlazimo tamo. Vjerujem da ćemo napraviti hemiju u timu i odigrati dobru utakmicu u Grčkoj - rekao je Čolina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.