TEŠKA POVREDA

Edina Begić za "Avaz": Čeka me dug i naporan oporavak

Imala sam veliku želju da zaigram s Dinamom u plej-ofu

Begić: Zadobila puknuće križnog ligamenta koljena. Arhiva

Piše: Er. B.

18.4.2022

Najbolja bosanskohercegovačka odbojkašica i donedavna članica moskovskog Dinama Edina Begić u procesu je oporavka nakon teške povrede (puknuće križnog ligamenta desnog koljena) koju je zadobila na utakmici ruskog prvenstva 5. marta.


Ružan san

Edina je povrijeđena 5. marta. Dinamo Moskva

Nedugo potom je operirala koljeno u italijanskoj Monci (Monza) i očekuje je višemjesečni oporavak.

- Taman kad sam počela da ulazim u superformu 5. marta se, nažalost, desila ta povreda. Nisam mogla vjerovati, bilo je to kao ružan san, opet mi se desila ista povreda. Odmah poslije pada sam bila svjesna da mi se desilo isto što i 2019. godine u Monci. Dogovorila sam se s klubom da je najbolje da operaciju uradim u Italiji, kao i prvi dio rehabilitacije – prisjetila se Edina Begić.

Igrajući za Moncu kapitenka bh. reprezentacije je doživjela jednako tešku povredu, samo što je bilo pogođeno lijevo koljeno.

- Prošli put sam loše doskočila iz zone 4, a sad iz zone 2. Nažalost nisam mogla završiti sezonu u Dinamu gdje sam imala veliku želju zaigrati u plej-ofu. Nisam nešto puno igrala od početka, i upravo kad sam počela napredovati fizički i mentalno, i imala priliku dokazati kakva sam igračica, desila se ova povreda - priča Edina.


Zaključena priča

S moskovskim Dinamom je imala ugovor na jednu godinu tako da je to zaključena priča. Čeka je duga pauza i Begić bi trebala polako ulaziti u takmičarski ritam tek od oktobra.

- Sad se moram fokusirati na dug i naporan oporavak. Ovaj prvi dio je zaista težak, naporan i bolan – zaključila je Edina Begić.


Podrška ’Zmajicama’

Prije nekoliko dana je objavljen širi spisak ženske odbojkaške reprezentacije BiH koju očekuje prvi nastup u Zlatnoj ligi od 28. maja do 8. juna. U grupi su s Francuskom i Španijom.

- Nažalost, ovo ljeto će proći bez mene u reprezentaciji. Ponosna sam prvo na ekipu koja je osvojila Srebrenu ligu i plasirala se u Zlatnu ligu. Djevojkama i stručnom štabu za koji vjerujem da će ostati isti, želim sve najbolje, uvijek ću biti uz njih i podržati ih, a nadam se i posjetiti ih na pripremama na Ilidži – poručila je Edina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.