KORAK NAPRIJED

Čelik i Vardar potpisali protokol o saradnji

Jedan od najvećih rukomenih stratega sa prostora bivše Jugoslavije Mihajlovski, koji je više od 30 godina na čelu RK Vardara, osnivač je i deset godina je na čelu SEHA rukometne lige

Pane Škrbić i Mihajlo Mihajlovski. RK Čelik

Piše: G. Š.

3.12.2022

Predsjednici rukomenih kluba iz Zenice i Skoplja, RK Čelik i RK Vardar, Pane Škrbić i Mihajlo Mihajlovski, potpisali su protokol o dugoročnoj sportskoj, prijateljskoj i sveobuhvatnoj saradnji. Radi se o saradnji dva kluba koji imaju dugu tradiciju. Jedan od najvećih rukomenih stratega sa prostora bivše Jugoslavije Mihajlovski, koji je više od 30 godina na čelu RK Vardara, osnivač je i deset godina je na čelu SEHA rukometne lige.


Šampion Evrope

- RK Vardar će, kao jedan od 10 najboljih evropskih rukometnih klubova, koji je dva puta bio šampion Evrope, staviti na rasolaganje svoje resurse, posebno stručnu i svaku drugu pomoć i podršku, primjera radi oko kaljenja mladih igrača RK Čelika u RK Vardaru, što može biti neka vrsta specijalizacije Čelikovih igrača u Vardarovoj školi rukometa, rekao je Mihajlovski i dodao:

- Zatim, kroz posuđivanje igrača RK Vardara na, recimo, jednu sezonu RK Čeliku i slično. Dugo pratim i volim RK Čelik, koji je rukometna insitucija u Bosni i Hercegovini. Izuzetno cijenim predsjednika Čelika Paneta Škrbića... Čelik ima odliču dvoranu, među najbojima na Balkanu, i ostale uslove za dobar rukomet, među najbojiman na Balkanu i druge uslove da može postao evropski i svjetski klub. Čelik zaslužuje Evropu, zbog svojih 72 godine duge i usjpešne historije i rada. RK Čelik mora napraviti novi iskorak u jačanju, rastu i razvoju, a RK Vardar i ja lično ćemu u tome rado pomoći. Želim da Čelik bude neka vrsta bosanskog Vardara – rekao je Mihajlovski na sastanku u Zenici.


Pozitivno iskustvo

Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika, sretan je zbog potpisavanje protokola o saradnji, kako kaže, sa prijeteljima iz RK Varadara, koji je makedonski, ali i evropski rukometni brend.

- Mihajlovski je dugo Čelikov i moj prijatelj, ima ogromno pozitivno iskustvo u vođenju rukometnog kluba i odlične rezulltate. Čast nam je sarađivati s gospodinom Mihajlovskim i sa RK Vardarom. U protokolu smo dogovorili da sada Uprave dva kluba preciziraju sve detalj sardanhje i naprave Askconi plan realizacije protokola o saradnji. Prvi konkretni vidovi saradnje trebali bi da se realizuju već iduće godine, kroz učešće dvije ekipe na turnirima u Skoplju i Zenici - rekao je Škrbić.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.