SPORTSKI SAVEZ BIH

Održana sjednica žirija 78. izbora sportiste godine BiH

Sportski savez u Bosni i Hercegovini će 27. januara u Kongresnoj dvorani hotela Garden City u Konjicu organizirati 78. manifestaciju izbora sportiste

Sa današnje sjednice žirija u Sarajevu. SSBiH

13.1.2023

Sportski savez u Bosni i Hercegovini će 27. januara u Kongresnoj dvorani hotela Garden City u Konjicu organizirati 78. manifestaciju izbora sportiste i sportske ekipe za 2022. godinu u BiH.

Tradicionalni Izbor

Tradicionalni Izbor najboljih se vrši na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH, a danas je u prostorijama USD Bosna održana i sjednica žirija pod predsjedavanjem dr. Nihadom Selimovićem.

- Ovaj tradicionalni Izbor je prije svega stimulans za sportiste koji su u prošloj godini postigli zapažene rezultate. Svi znamo koliko naši sportisti imaju slabu, skoro nikakvu podršku, ali su ipak bili i ostali naši najbolji ambasadori. 

Ove godine bit ćemo u Konjicu, tako da ćemo nastaviti i ovu tradiciju, da ovu svečanu manifestaciju održavamo širom BiH, rekao je dr. Selimović.

Priznanja će biti dodijeljena u sljedećim kategorijama: Najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa (sportske igre), najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, top 10 najboljih sportista u BiH – vrhunski rezultat, nagrada fudbaler godine, nagrada košarkaš godine, nagrada najbolji šahista "Nusret Čaušević". 

Posebna priznanja

Bit će dodijeljena i posebna priznanja: "Mirza Delibašić", Nagrada za životno djelo, za fair play, priznanje "Ambasador sporta", Nagrada za naučno-istraživački rad, Nagrada za publicistički rad, novinarsku djelatnost – Nagrada "Boro Glušac", Sportske nade...

Pokrovitelj 78. izbora je član Predsjedništva BiH Željko Komšić,a  predsjednik Organizacionog odbora je Vlatko Glavaš. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.