VELIKI PEH

Crnogorci ostali bez jednog od najboljih igrača

Iskusni pivot je u meču poslednjeg kola grupne faze, protiv Čilea doživio povredu ramena

Grbović će pauzirati najmanje tri nedelje. Twitter

B. L.

17.1.2023

Rukometaši Crne Gore izborili su plasman u drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu, očekuje ih borba protiv Francuske, Poljske i Slovenije na putu ka ostvarenju sna, a to je plasman u četvrtfinale. Veliki problem je činjenica da je prvi pivotmen, Nemanja Grbović zbog povrede završio nastup na planetranoj smotri.

Iskusni pivot je u meču poslednjeg kola grupne faze, protiv Čilea doživio povredu ramena, a detaljni pregledi koji su odrađeni po završetku duela u Krakovu, nisu donijeli dobre vijesti, Grbović će pauzirati najmanje tri nedelje.


Selektor Zoran Roganović morao je odmah da reaguje, pa je poziv upućen 22-godišnjem pivotu slovenačkog Trimo Trebnja, Miodragu Ćorsoviću, koji će se priključiti državnom timu u Krakovu i uz Vuka Lazovića, do kraja prvenstva će pokrivati poziciju kružnog napadača.

Crna Gora 18. januara igra prvi meč u glavnoj rundi, a protivnik će od 18 časova biti selekcija Francuske. U ostalim mečevima novoformirane grupe, snage će odmjeriti Iran i Slovenija, odnosno Španija i Poljska.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.