BRUNO MARTINI

Slavni rukometaš priznao da je seksualno iskorištavao maloljetnika

Mislio sam da ima 15 godina. Mislio sam da samo izgleda mlađahno na fotografijama, rekao je Martini

Bruno Martini. Twitter

B. L.

26.1.2023

Slavni francuski rukometaš Bruno Martini je priznao da je seksualno iskoristio maloljetnika i zbog toga mu prijeti zatvorska kazna do pet godina.

Martini (52), koji je 1995. i 2001. godine osvajao titule prvaka svijeta sa Francuskom, sada obavlja funkciju predsjednika francuske rukometne lige. 

Uhapšen je u ponedjeljak ujutro zbog optužbi za seksualno iskorištavanje maloljetnika, a danas je priznao krivicu. Bio je na ispitivanju u policiji u ponedjeljak i utorak, poslije čega mu je dopušten odlazak kući jer je njegov slučaj okarakterisan kao slučaj koji se rješava po hitnom postupku jer je priznao optužbe za koje se tereti. Istraga protiv Martinija pokrenuta je u ljeto 2020. godine. 


Dječak je u prisustvu svoje majke podnio prijavu protiv osobe koja je koristila nick "Daddy". "Daddy" je od dječaka na Snapchatu dobio niz fotografija i videa seksualnog sadržaja.

Na kraju je francusko tužilaštvo dokazalo da je "Daddy" ustvari Martini, a on je priznao da je kontaktirao sa dječakom, ali u svoju odbranu je rekao da nije znao da dječak ima 13 godina.

- Mislio sam da ima 15 godina. Mislio sam da samo izgleda mlađahno na fotografijama - rekao je Martini u svoju odbranu.

Njemu sada prijeti zatvorska i novčana kazna. On bi mogao provesti iza rešetaka maksimalno pet godina, a platit će iznos do 75.000 eura.

L'Equipe prenio vijest da je Martini sve priznao. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.