VELIKA ODLUKA

Svjetski prvak u rukometu se povlači zbog stresa

Za reprezentaciju Danske odigrao je 252 utakmice i postigao 1302 gola

Hansen: Za reprezentaciju Danske odigrao 252 utakmice. Twitter

N. R.

8.2.2023

Svijet rukometa je iznenadila vijest da se Mikel Hansen (Mikkel), jedan od najboljih rukometaša svijeta, povlači na neodređeno vrijeme. 

Danski reprezentativac i svjetski prvak odlučio se povući iz rukometa nakon razgovora s ljekarima. Informaciju je potvrdio njegov klub Alborg.

- U dogovoru s užom porodicom, ljekarima i rukometnim klubom iz Alborga, Mikel Hansen se danas javio sa simptomima stresa. To dolazi kao reakcija na izuzetno tešku godinu za Mikela - rekao je direktor Alborga Jan Larsen.

Bila je to naporna godina za Mikela, s prvim krvnim ugruškom koji mu se dogodio u proljeće 2022., preseljenjem s porodicom u Dansku poslije deset sjajnih godina vani, kao i ogromnom potražnjom i fokusom na njega tokom cijele jeseni nakon dolaska u Alborg te na kraju Svjetskim prvenstvom 2023. godine – kazao je Larsen pa nastavio:

- Po povratku sa Svjetskog prvenstva pokazalo se da je čaša puna, a zajedno smo napravili jedini pravi izbor, gdje je u potpunosti fokus na tome da Mikel dobije potrebno vrijeme i stručnu podršku za oporavak. Trenutno nema više informacija o situaciji Mikela Hansena i molimo medije i druge da daju Hansenu i porodici neophodan mir te da se suzdrže od kontakta s njima – kazao je Larsen.

Hansen je u svojoj bogatoj karijeri igrao za GOG Handbold, Barcelonu, AG Kobenhagen, PSG i Alborg, u kojem je od 2022. godine.

Za reprezentaciju Danske odigrao je 252 utakmice i postigao 1302 gola.

Osvojio zlato i srebro na Olimpijskim igrama, tri zlatne i dvije srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu, te zlato, srebro i bronzu na Evropskom prvenstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.