KVALIFIKACIJE ZA EP

Ahmetašević pred revanš sa Kosovom: U Prištini smo pokazali karakter

Nadam se da će doći što veći broj navijača da nas podrže u Mejdanu – kaže bh. golman

Naš tim spremno dočekuje Kosovo. RSBiH

12.3.2023

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je solidnom igrom u Prištini pokazala i u novom sastavu kojim raspolaže selektor Irfan Smajlagić da je bolja od Kosova savladavši domaćina sa 25:22. Bila je to utakmica koja je donijela i egal, ali na kraju je naš tim stigao do prve pobjede nakon dvije godine.

Triler završnica

Priliku za novu pobjedu rukometni „Zmajevi“ će imati u Mejdanu u nedjelju. Utakmica se igra u 17 sati, a protivnik će ponovo biti Kosovo, a i ovog puta nam igra samo pobjeda.

- Naravno da je bitna stvar da smo pobijedili. U Prištini smo pokazali karakter. Ušlo se u neku trilier završnicu, ali uspjeli smo se vratiti nakon neriješenog rezultata i na kraju doći do pobjede. Jako smo zadovoljni, sretni i ponosni i dali smo sve od sebe i siguran sam da će tako biti i u nedjelju. Nadam se da će doći što veći broj navijača da nas podrže u Mejdanu – kaže bh. golman Admir Ahmetašević.

Treba reći da je Ahmetašević u Prištini imao 10 odbrana i da se pokazao kao golman koji može biti prevaga na parketu.

Odluka u aprilu 

Inače, stanje u našoj kvalifikacionoj grupi je poprilično jasno. Slovenija je prva sa 6 bodova, Crna Gora ima 4, a naš tim je trećeplasirani sa 2 boda ispred Kosova koje nema pobjedu. Naša reprezentacija će 27. aprila ugostiti Sloveniju, a tri dana kasnije će biti gost u Crnoj Gori. Ishodi tih utakmica će nam odrediti sudbinu.

Podsjetimo, dva prvoplasirana tima idu na EP dok će i trećeplasirani imati svoju priliku. Od osam grupa četiri najbolja trećeplasirana će proći na završnicu EP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.