TRENER RK VOGOŠĆA

Skopljak: Više bi nam odgovarao Izviđač nego Sloboda u polufinalu Kupa

Mislim da nijedna od ekipa nije favorit, te da će odlučiti jače odbrane i odbrane golmana, poručio je Skopljak

Skopljak: Dat ćemo sve od sebe. Screenshot

E. Ć.

26.5.2023

Ovog vikenda je na rasporedu Final four Kupa Bosne i Hercegovine. 

Domaćin završnice turnira je ekipa Vogošće koja će u polufinalu igrati sa Slobodom, dok drugi polufinalni par čine Izviđač i Hercegovina iz Nevesinja.

Trener Vogošće Senad Skopljak je u najavi susreta sa Slobodom za zvaničnu stranicu Rukometnog saveza BiH rekao da će "Vogeri" dati sve od sebe.

Sloboda "vadi" sezonu u Kupu

- Znamo da se radi o ekipi, koja radi na vrhunskom i profesionalnom nivou, sa desetinom igrača, koji imaju izražen kvalitet. Mi ćemo dati sve od sebe, igramo na domaćem terenu. Mislim da nijedna od ekipa nije favorit, te da će odlučiti jače odbrane i odbrane golmana. 

Utakmica će sigurno biti nezvjesna do kraja i mišljenja sam da bi nam više odgovarao Izviđač u polufinalu, nego Sloboda, jer ona u Kupu “vadi” sezonu, pošto se nisu plasirali na poziciju koju su zamislili. Oni će ići svim snagama na ovaj kup, ali i mi ćemo odgovoriti istom mjerom. 

Pripremali smo se taktički za duel sa Slobodom, dobili smo ih dva puta u prvenstvu i nadam se da će nas Bog nagraditi za ovaj težak put koji smo prošli kroz takmičenje (rivali su bili Sloga Doboj, Konjuh i Leotar op.a) da bismo došli do Final foura - rekao je Skopljak.

Vogošća ima iza sebe odličnu sezonu u prvenstvu, gdje su završili 2. iza prvaka Izviđača.

- Ovo je nova ekipa, koja se uigravala u hodu. Krenuli smo u startu bez šest igrača, koji su nas napustili. Izuzetno sam zadovoljan, pokazali smo da igramo najbolju odbranu, to pokazuje najmanji broj primljenih golova.

Drugo mjesto u prvenstvu

Mislim da smo zaslužili drugo mjesto izuzetnom borbenošću i kvalitetom igre. Bilo je utakmica, koje smo odigrali na vrhunskom nivou, a bilo je utakmica protiv slabijih rivala, gdje smo pokazali svu snagu koju posjedujemo.

U novo prvenstvo ćemo ući s velikim iskustvom i pokušat ćemo da u ovom prvenstvu, koje dolazi od jeseni idemo na najveći plasman - poručio je Skopljak.

Podsjetimo, Vogošća i Sloboda igraju u subotu od 17:00 sati, a od 19:30 sastat će se Izviđač i Hercegovina. Finale Kupa je zakazano za nedjelju od 17:00 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.