RED BULL CLIFF DIVING

Pogledajte spektakularni masovni skok sa Starog mosta

Takmičari Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023 danas su započeli borbu za pobjedu na Starom mostu, na petoj stanici sezone

Impresivan prizor. Red Bull Cliff Diving

E. Ć.

7.9.2023

Red Bull Cliff Diving takmičenje u Mostaru otvoreno je danas prvom serijom takmičarskih skokova, a najbolji svjetski skakači i skakačice publiku su počastili i veličanstvenim masovnim skokom sa Starog mosta.

Takmičari Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2023 danas su započeli borbu za pobjedu na Starom mostu, na petoj stanici sezone.

U čast višestoljetne tradicije skokova u gradu na Neretvi, skakali su direktno sa kamenog luka mosta.

No, poslije prve serije takmičarskih skokova, 16 skakača i skakačica izvelo je spektakularan masovni skok sa Starog mosta, i to na obje njegove strane, što je bio uistinu impresivan prizor. Kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

Najbolji u prvoj seriji bili su Kanađanka Moli Karlson (Molly Carlson) i Rumun Katalin Preda, koji su zauzeli vodeće pozicije. No, poredak se lako može promijeniti jer u iduća dva dana tek slijede najkompleksniji i najteži skokovi, koji nose i najveći broj bodova.

Takmičenje se nastavlja u petak 8. septembra, drugom serijom skokova sa platformi koje će tokom noći biti postavljene na mostu. Žene će skakati s visine od 21, a muškarci sa 27 metara.

Finale je na rasporedu u subotu 9. septembra, s početkom u 14 sati. Direktan prenos moći će se gledati na Red Bull TV i Hayat TV, te putem Facebook i YouTube stranica prvenstva. Prenos počinje u 15:30.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.