ZNAČAJAN PROJEKT

Nakon godina čekanja, kreće izgradnja olimpijskog bazena u Mostaru

Prva faza radova se odnosi na izgradnju konstrukcije, krova i fasade olimpijskog bazena, a rok za njihov završetak je 18 mjeseci

Nakon godina čekanja, kreće gradnja olimpijskog bazena u Mostaru  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Meliha Smajkic

15.9.2023

Nakon što je prije devet dana stavljen potpis na ugovor o početku radova na izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru, danas je i otpočela realizacija tog dugo očekivanog projekta.

Riječ je o prvoj fazi radova koje će izvoditi kompanija „Hering“, a koji će koštati 11 miliona KM. Sredstva u iznosu od devet miliona KM osigurana su iz federalnog budžeta, a ostatak iz gradske kase.

Prva faza radova se odnosi na izgradnju konstrukcije, krova i fasade olimpijskog bazena, a rok za njihov završetak je 18 mjeseci.

Podsjetimo, priča o izgradnji olimpijskog bazena u Mostaru pretvorila se u svojevrsnu trakavicu, nakon što je prije nešto više od godinu tadašnji federalni premijer, uz nekolicinu ministara iz tog saziva Vlade FBiH i lokalne čelnike, uz zvuk bagera na lokalitetu Južni logor, ozvaničio početak radova. Urađeno je to, ispostavit će se, u svrhu predizborne kampanje.

U međuvremenu se ispostavilo da nije urađen ni regulacijski plan za taj dio grada, kao ni da projekt koji je javnosti predstavljen nije „pravi“.

Nakon svih peripetija i zavrzlama, od izrade i usvajanja Regulacionog plana, idejnog, a potom i glavnog projekta, izmještanja dva objekta, koja su označena kao prioritetna sa samog lokaliteta od ukupno njih 11 te provedbe procesa javne nabavke, napokon, ozvaničen je početak radova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.