LEGENDA BH. RUKOMETA

Tahirović: BiH treba sa najboljim rosterom otići na Evropsko prvenstvo

Prema mom mišljenju cilj bi nam trebao da bude pobjeda u posljednjoj utakmici grupne faze protiv Gruzije, rekao je Tahirović

Tahirović: Partija bh. rukometaša nije bila na nivou. A. Bešić

FENA

7.11.2023

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine prije dva dana u prijateljskoj utakmici u Brnu poražena je od domaće selekcije Češke sa 30:18.

Utakmica je odigana u sklopu priprema dvije reprezentacije za nastup na Evropskom prvenstvu, koje će biti održano u januaru 2024. godine u Njemačkoj.

"Peripetije" oko odlaska u Češku

Bh. rukometaši trebali su odigrati dvije kontrolne utakmice sa istim protivnikom, ali nakon otkazivanja letova sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, odigrana je jedna, a u Brno su morali otputovati autobusom.

Po riječima nekadašnjeg dugogodišnjeg reprezentativca BiH i jednog od najboljih evropskih golmana Enida Tahirovića “utakmica protiv Češke nije bila onakva kakvu smo svi očekivali”.

- Bilo je puno "peripetija" oko odlaska, nemogućnosti putovanja avionom, na kraju su odlučili da se putuje autobusom. Vjerovatno je to i utjecalo na rapoloženje i stanje igrača. Međutim, moramo prihvatiti, nije bilo na nivou u na kojem smo očekivali poslije zadnjih utakmica koje smo odigrali, pogotovo dvije zadnje kvalifikacione kada smo dobili Sloveniju i Crnu Goru - kazao je Tahirović za Fenu.

Cilj na Euru

U osvrtu za predstojeći nastup najboljih rukometaša BiH na EP-u u Njemačkoj Tahirović smatra da na najbolji način trebamo iskoristiti pripreme.

- Prije EP-a očekuje nas pripremni turnir u Švicarskoj. Na najbolji način, sa najboljim rosterom trebamo doći u Mannheim. Prema mom mišljenju cilj bi nam trebao da bude pobjeda u posljednjoj utakmici grupne faze protiv Gruzije. 

Mislim da su Švedska i Nizozemska još uvijek daleko ispred nas, a ta pobjeda protiv Gruzije bi nam omogućila prolazak u drugi krug i prvu pobjedu na evropskim prvenstvima. Prolaskom u drugi krug igrali bi još tri utakmice koje sigurno mogu poslužiti, pogotovo mlađim igračima, za sticanje iskustva na takvim takmičenjima - zaključio je Tahirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.