BRILJIRAO NA GOLU

Bekir Čordalija, junak Vogošće, za "Dnevni avaz": Veliko iskustvo, najbitnija je pobjeda

Čast mi je što mi je trener legendarni Tahirović koji svima nama pomaže da se što bolje spremimo za utakmice, rekao je Čordalija

Čordalija: Izluđivao rukometaše Brna. Facebook

29.11.2023

Rukometaši Vogošće odigrali su sjajnu utakmicu i napravili veliku prednost protiv češkog Brna uoči revanša iduće sedmice u okviru 3. kola EHF Evropskog kupa (34:27).

Nakon dobrog početka češke ekipe, Vogošća je ušla u seriju i došla do visoke pobjede, a jedan od najzaslužnijih bio je fantastični Bekir Čordalija koji je zabilježio čak 23 odbrane.

Čordalija je „spustio roletnu“ Česima. Bio je nepremostiva prepreka za rukometaše Brna, a njegovi saigrači u napadu su bili neumoljivi za visok trijumf u prvom susretu. Iako je pružio partiju kakva se ne viđa tako često, Čordalija je skroman.

Idemo korak po korak

- Bila je odlična utakmica i najbitnije je da smo pobijedili na svom terenu i da s dobrom prednošću idemo na gostovanje u Brno. Što se tiče mojih odbrana, velike zasluge pripadaju i saigračima koji su odigrali fenomenalnu odbranu. Utisci su se slegli, idemo korak po korak i već se spremamo za sljedeću utakmicu – rekao je Čordalija za "Dnevni avaz“.

Igrači Vogošće igraju na dva fronta, prvenstvo i evropske mečeve, što iziskuje mnogo napora. Međutim, ističe Čordalija, dobro se snalaze. Očekuje on i dobru partiju popularnih „Vogera“ i u revanšu u Češkoj.

- Bilo je dobro iskustvo igrati s takvom i iskusnom ekipom. Sigurno je da nas čeka teška utakmica u Češkoj. Ipak, ako ponovimo našu partiju iz prvog meča, mislim da neće biti problema – ističe on.

Kao i svaki sportista, sanja da predstavlja svoju domovinu. Ne krije kako bi volio da se nađe na spisku igrača selektora Irfana Smajlagića za predstojeće Evropsko prvenstvo. Nastavit će vrijedno raditi, a u Vogošći ima od koga upijati znanje – član stručnog štaba je legendarni golman Enid Tahirović.

Najviši ciljevi

- Čast mi je što mi je trener legendarni golman koji svima nama pomaže da se što bolje spremimo za utakmice. Tu je i moj kolega Kenan Mutapčić koji ima veliko iskustvo i koji mi daje savjete kako da se razvijem u što boljeg golmana – kazao je Čordalija.

Vogošća je prošle sezone osvojila Kup BiH, a i ove godine cilja na visoko. Kako Čordalija kaže, ciljevi u domaćem prvenstvu su najviši, a on i saigrači žele iskoristiti i priliku, ako se ukaže, da naprave iskorak i u Evropi. Sve to popularni „Vogeri“ rade pod trenerskom palicom iskusnog Senada Skopljaka.

- Trener je jedan od velikana bh. rukometa. Prenosi nam svoje dugogodišnje iskustvo i sigurno da su njegovi savjeti i treninzi plod naših dobrih rezultata – poručio je Bekir Čordalija za "Dnevni avaz“.

Mašta o Bundesligi

Čordalija je trenutno član Vogošće, a ukoliko nastavi s ovakvim nastupima, sigurno će probuditi interes evropskih velikana. Pitali smo ga da li mašta o dresu nekog kluba.

- Volio bih da se oprobam u jednoj od najjačih liga na svijetu – Bundesligi. Želio bih da jednog dana, ako bude sreće, zaigram za Kil - rekao je Čordalija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.