EHF LIGA PRVAKA

Rukometaši Zagreba napravili veliko iznenađenje, sjajan je bio i reprezentativac BiH

Nakon uvodnih deset minuta, kada je Seged imao 5:2, uslijedila je bolja igra Zagreba koji je uspostavio kontrolu i na kraju došao do trijumfa

Faljić: Dobar meč. Igor Šoban / Pixsell

E. Ć.

29.11.2023

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba došli su do velike pobjede protiv favorizovanog Pik Segeda u 9. kolu grupe A Lige prvaka (30:25).

Nakon uvodnih deset minuta, kada je Seged imao 5:2, uslijedila je bolja igra Zagreba koji je uspostavio kontrolu i na kraju došao do zasluženog trijumfa.

Zagreb je u 48. minuti imao najvećih devet golova prednosti (27:18), ali je u posljednjih deset minuta igre "povukao ručnu". 

Najefikasniji kod Zagreba bili su Zvonimir Srna i Ivan Ćupić sa po šest golova, a Lovre Klarica i Timiur Dibirov dodali su po četiri. 

Jedan manje postigao je bh. reprezentativac Adin Faljić iz četiri pokušaja. A dobar je bio i golman Matej Mandić sa 11 intervencija.

Kod Segeda se istakao Borut Mačkovšček sa pet pogodaka,a pratio ga je Marin Jelinić sa tri.

Zagreb je trenutno sedmi u grupi sa osam bodova, Seged je mjesto iznad sa bodom više.

Standings provided by Sofascore

Odigrana su još dva susreta 9. kola. U grupi A je Alborg slavio na gostovanju kod Kolštata sa 29:18, dok je u grupi B Visla našeg Mirsada Terzića bila bolja od prvaka Slovenije, ekipe Celja sa 30:25.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.