EHF LIGA PRVAKA

Senzacija u Zagrebu i slavlje reprezentativca BiH

Moćni PSG je pao u paklenoj atmosferi pred više od 12 hiljada navijača u zagrebačkoj Areni

Sa utakmice u Zagrebu. Igor Kralj / Pixsell

E. Ć.

29.2.2024

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba napravili su senzaciju i na svom parketu srušili moćni PSG sa 28:26 (13:13).

Zagrebaši se nakon ovog trijumfa nalaze na 5. mjestu s 14 bodova. Da nisu i pobijedili, bili bi u osmini finala najjačeg takmičenja, jer je Kolštadt izgubio kod Kielcea (31:23).

Moćni PSG je pao u paklenoj atmosferi pred više od 12 hiljada navijača u zagrebačkoj Areni.

Francuzi su nešto bolje otvorili susret i vodili do 12. minute (0:1, 2:3, 3:4; 4:5). Onda je zagrebački sastav uspio povezati dva pogotka za redom, uz tri sjajne odbrane Mateja Mandića i preuzeti kontrolu nad rezultatom (6:5). Potom se igralo gol za gol, a na odmor se otišlo pri rezultatu 13:13.

Sredinom drugog dijela bivši igrač Izviđača Miloš Kos je s dva gola donio prednost Zagrebu (21:19). Bila je to prava borba dva tima, a na šest i pol minuta do kraja semafor je pokazivao rezultat 23:23.

PSG je bio u seriji, vodio i 26:24, ali se Zagreb nije predavao. Na 40 sekundi do kraja iskusni Ivan Čupić je realizovao sedmerac za 27:26, a onda je Luka Lovre Klarica iskoristio igru Parižana bez golmana i ovjerio trijumf svoje ekipe.

On je bio najefikasniji igrač Zagreba sa čak deset golova, dok su po četiri dodali Ivan Čupić i Miloš Kos. Bh. reprezentativac Adin Faljić je dao jedan pogodak iz jedinog pokušaja na ovoj utakmici. Kod Zagreba se istakao Kamil Sipšak (Syprzak) sa šest golova.

Na kraju meča, Zagreb se oprostio od nikole Karabatića koji će ovog ljeta završiti karijeru.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.