OTJERAO GA U 3. MINUTI

Briljirao bh. reprezentativac, ali meč u sjeni sukoba igrača i trenera Lovćena: "Koga šalješ u p**ku materinu"

Uzeo sam tajm-aut da objasniš kome. Batali, rekao je Milošević i otjerao najboljeg igrača u svlačionicu

Incident na meču Lovćena. Screnshot

E. Ć.

6.12.2023

Rukometaši Flensburga našeg Benjamina Burića deklasirali su Lovćen iz Cetinja (42:19) u 6. kolu Evropa lige, ali je meč obilježio sukob igrača i trenera crnogorskog tima.

Naime, najbolji igrač Lovćena Vuko Borozan potjeran je sa utakmice već u 3. minuti. On je negodovao nakon jedne akcije, a trener Pero Milošević pozvao je tajm-aut.

- Zašto širiš ruke i šalješ u p**ku materinu? Uzeo sam tajm-aut da objasniš kome. Batali - rekao je Milošević.

Potom je na teren ubacio mladog Milorada Bakića, a Borozan više nije igrao. Milošević je o incidentu govorio nakon utakmice.

- To ćemo da riješimo. Žustro je prigovorio saigraču, uzeo sam time out i pitao ga zašto je to uradio. Od tada nije ulazio u igru i to je to. Pričaću o tome zna se sa kim - izjavio je Milošević.

Inače, bh. reprezentativac Benjamin Burić imao je 13 intervencija na ovoj utakmici i bio je jedan od najboljih pojedinaca.

Najefikasniji u pobjedi Flensburga bio je August Baskar Pedersen sa 13 golova, dok se kod Lovćena istakao Bogdan Petričević sa šest pogodaka.

Što se tiče Borozana, on je u svojoj karijeri igrao još za Karlovac, Metalurg, Lubeke, Vesprem, Al Arabi, Zagreb, te Vardar s kojim je bio prvak Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.