IPAK IMA ZLE KRVI?

Benjamin Burić prozvao bh. trenere, odgovorio mu Irfan Smajlagić: On je igrao tad, pa zna?

Ovo je očito nastavak trzavica na relaciji Burić - Smajlagić koje su počele nakon debakla protiv Nizozemske na Evropskom prvenstvu

Smajlagić i Burić: Postoji zla krv. RS BiH

E. Ć.

22.2.2024

Selektor rukometne reprezentacije BiH Irfan Smajlagić reagovao je na izjavu jednog od najboljih bh. igrača Benjamina Burića koji je izjavio kako "vani" ima mnogo više obrazovanih trenera nego kod nas, kao i da su naši treneri još u osamdesetim i devedesetim godinama.

Burić je ovo izjavio u razgovoru za Mondo, a Smajlagić mu je odgovorio na press konferenciji.

- Te fraze su već ustaljene – zastarjeli rukomet, moderni rukomet... On je igrao osamdesetih, devedesetih, pa zna?

Odgovor Smajlagića

Kao i u životu što sve napreduje, razvija se, i rukomet i život i standard... Svi klubovi su evoluirali, na način da su povećali finansijsku konstrukciju. 

Cifre su astronomske, klubovi žive na jednom višegodišnjem proračunu, ne od danas do sutra. Samim tim podižete nivo svim komponentama, a logično je i da su život i sport brzi. Tako je i u sportu, traže se metode koje će igrače učiniti bržim, spretnijim, okretnijim... 

Radi se o velikim ulaganjima. Da bi mogli da tražimo od igrača da budu brži, spretniji – mora da se ulaže u njih. Moraju da postoje stabilne životne osnove, za ishranu, treniranje, sve što je potrebno jednom sportisti. Klub, da bi to obezbijedio, mora finansijski da bude stabilan. Da tražim od igrača maksimalan trud, da živi sportski, moramo da mu omogućimo uslove, od dvorana, opreme - rekao je Smajlagić na press konferenciji.

Početak sukoba

Ovo je očito nastavak trzavica na relaciji Burić - Smajlagić koje su počele nakon debakla protiv Nizozemske na Evropskom prvenstvu (36:20).

Burić nije želio davati izjave nakon utakmica, samo je bijesan poručio: "Pitajte selektora". 

Kasnije je uoči utakmice sa Gruzijom rečeno da se radilo o emocijama, ali je onda Smajlagić izostavio Burića za tu utakmicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.