SJAJAN MEČ

Spektakl na otvaranju Evropskog prvenstva i pobjeda Francuza pred 55 hiljada gledalaca

Najefikasniji u francuskom timu bio je Igo Deskat sa sedam postignutih golova

Detalj sa današnje utakmice. Platforma X

E. Ć.

10.1.2024

Utakmicom Francuska - Sjeverna Makedonija i zvanično je počelo 16. izdanje Evropskog prvenstva za rukometaše koje će se održati u Njemačkoj od 10. do 28. januara.

U prvom susretu ovogodišnjeg prvenstva Francuska je bez mnogo problema savladala Sjevernu Makedoniju rezultatom 39:29 (17:13) u meču odigranom u Merkur Spiel-Areni u Dizeldorfu pred 55 hiljada gledalaca.

Makedonci su sjajno stajali u uvodnim minutama utakmice, a u 15. minuti su imali i tri gola prednosti (10:7). Potom je uslijedila serija Francuza od 4:0. Favorizovani Francuzi su na odmor otišli sa +4 (17:13).

Meč su konačno "prelomili" u svoju korist u 42. minuti kada su se na krilima dva brza gola odlijepili na +7 (26:19). Do kraja su samo povećavali prednost i došli do trijumfa.

Najefikasniji u francuskom timu bio je Igo Deskat (Hugo Descat) sa sedam golova, šest je dodao Dilan Nahi (Dylan), a pet Dika Mem. Po četiri su postigli Ludovik Fabregas (Ludovic) i Elohim Prandi. Remi Desbone (Desbonnet) je zabilježio sedam intervencija.

Kada je riječ o Sjevernoj Makedoniji, istakli su se Žarko Peševski sa sedam i Ivan Džonov sa šest golova. Golman Nikola Mitrevski je zabilježio 13 intervencija.

U okviru ove grupe večeras igraju domaćin Njemačka i Švicarska (20:45).

Francuska će u narednom kolu odmjeriti snage sa Švicarskom, dok će Sjeverna Makedonija na noge Njemačkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.