EHF EURO 2024

Najljepša priča rukometnog prvenstva: Ni Njemačka nije mogla ništa Pajovičevim izabranicima

Još uvijek su bez poraza, a igrali su do sada sa Rumunijom, Hrvatskom, Španijom, Mađarskom, te sada Njemačkom

Nijemci i Austrijanci podijelili plijen. EHF

E. Ć.

20.1.2024

Rukometaši Austrije i njihov selektor Aleš Pajovič nastavili su sa pisanjem najljepše priče na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Hrabri Austrijanci su večeras remizirali sa domaćinom, selekcijom Njemačke rezultatom 22:22.  

Austrija je od starta bila bolji rival, a na krilima mini serije od tri gola došla je do prednosti od dva gola (6:4). U dva navrata je imala i +4 (10:6 i 11:7), a onda su Nijemci postigli tri uzastopna pogotka i nisu dozvolili Austrijancima da se rezultatski odlijepe.

Na odmor se otišlo pri vodstvu Austrije od 12:11. Austrijanci su sredinom drugog dijela došli i do maksimalnih pet golova prednosti (21:15). 

Međutim, onda je uslijedio nevjerovatan niz Nijemaca. Napravili su seriju od 4:0, zadržali Austrijance bez gola više od deset minuta. Nijemci su imali i posljednji napad, ali nisu mogli do pogotka iz deveterca.

Austrijanci su tako ostali još uvijek neporaženi, a igrali su do sada sa Rumunijom, Hrvatskom, Španijom, Mađarskom, te sada Njemačkom.

Najefikasniji u Njemačkoj bio je Juri Knor (Knorr) sa šest golova, dok je Timo Kastening dodao četiri. Sjajni Andreas Volf (Wolff) je imao 14 odbrana.

Kod Austrijanaca je najbolji bio Nikola Bilik (Bylik) sa pet pogodaka, dok je Konstantin Mostl (Constantin) zabilježio čak 17 intervencija.

Bit će zanimljivo vidjeti ko će iz ove grupe dalje. Za Hrvatsku je matematika jasna - mora pobijediti Island i Njemačku, a da pritom Mađarska izgubi obje utakmice, te da Austrija ne osvoji više od boda u duelima protiv Francuske i Islanda.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.