TENIS

US Open | Super Damir: Džumhur prošao u treće kolo, imao niz od 12 gemova zaredom

Piše: A. SOKOLOVIĆ

31.8.2017

Damir Džumhur se plasirao u treće kolo US Opena. Naš teniser je u meču protiv Nijemca Sedrik-Marsel Štebea (Cedrik-Marcel Stebe) ostvario pobjedu od 3:1 u setovima (4:6, 6:4, 6:0, 6:1) i pokazao da se nalazi u sjajnoj formi.

Štebe, koji je u kvalifikacijama bio bolji od dva naša igrača (Aldin Šektić i Mirza Bašić), bio je dostojan rival Džumhuru samo u prvom setu koji je dobio sa 6:4.


Kasno buđenje

U tom dijelu igre, Damir se tražio, pa je to i rezultiralo da je izgubio čak tri svoja servisa. Štebe je izguibio prvi i pri rezultatu 3:5, ali se nakon 4:5 Džumhur nije uspio zadržati u setu (4:6).

I drugi set, Džumhur je otvorio brejkom (2:1). Štebe je uzvratio (2:2), pa je Damir opet napravio brejk za 3:2. Nakon toga se igralo gem za gem, sve do 4:2 za Sarajliju, kada je njemački teniser uzvatio na 4:4.

Od tog trenutka na terenu je postojao samo jedan igrač – Damir Džumhur.

Naš prvi reket je napravio brejk za 5:4 i odservirao za izjednačenje u meču (6:4) za 1:1 u setovima.

U trećem setu, Štebe se “raspao”. Svih šest gemova je dobio naš teniser. Nizali su se sjajni potezi Džumhura i – gemovi. Rezultat u trećem setu od 6:0 za Džumhura sve govori.

Čeka se protivnik

Naš teniser je i u četvrtom setu nastavio seriju. Poveo je 4:0, što je bio 12. gem u nizu koji je osvojio “prvi reket” Bosne i Hercegovine. Serija je prekinuta u narednom kada je Štebe uspio smanjiti na 1:4. Ipak, Damir uzima posljednja dva gema i ostvaruje pobjedu i prolaz u treće kolo.

U trećem kolu Džumhur će igrati protiv boljeg iz duela Rusa Alekseja Rubljeva i Bugarina Grigora Dimitrova.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.