AUSTRALIAN OPEN

Đoković sumnja da mu je pukao mišić, ne zna da li će nastaviti turnir

Povrijeđen prošao u osminu finala

Đoković: Povrijedio se na startu trećeg seta. AFP

A. Vatreš

12.2.2021

Iako je većinu meča igrao povrijeđen, najbolji teniser svijeta Novak Đoković uspio je u pet setova savladati Tejlora Frica (Talyor Fritz) i plasirati se u osminu finala Australian Opena.

Đoković je povredu pretrpio na startu trećeg seta, nakon što je uzeo prethodna dva.

Zatražio je medicinski tajm-out, poslije kojeg se praktički nije mogao kretati, što je Fric iskoristio i stigao do poravnanja. Ipak, Đoković je smogao snage i povrijeđen izborio plasman dalje.

- Očigledno, mentalno i emotivno se osjećam sjajno. Veliko olakšanje da sam prošao. Pronašao sam sebe u ovoj situaciji, ovo je jedinstvena situacija. Ovo je jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri. Ne želim da pričam o intenzitetu ili nivou povrede ili bolovima. Ne znaju ljudi kako sam se osjećao kada sam se povrijedio. U glavi sam vodio debatu da li da odustanem. Nisam mogao da se krećem, rotiram, jedino sam mogao da serviram. Znao sam da mi je jedino šansa da dobro serviram. U petom setu mi je bilo bolje, počeo sam da igram, dobio sam brejk i ponosan na sebe ali sam i zabrinut. Čudan je osjećaj, mislim da je pukao mišić. Na jednom od riterna sam odmah znao da se nešto loše dešava. Vidjet ćemo. Nemam iskustva s kidanjima i naprslinama mišića. Ne znam da li ću igrati za dva dana - kazao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.