AUSTRALIAN OPEN

Karacev: Naučio sam da mogu da igram sa svima

Rus zaustavljen u polufinalu od Đokovića

Karacev: Dobro iskustvo. AFP

A. Vatreš

18.2.2021

Bajka Aslana Karaceva (Karatseva) na Australian Openu okončana je porazom u polufinalnu od prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića (3:6, 4:6, 2:6).

Trenutno 114. reket svijeta nije uspio prirediti novu senzaciju, ali je više nego zadovoljan napravljenim.

- Bile su to dvije sjajne nedjelje za mene. Dobro iskustvo. Igrati protiv Đokovića je posebno iskustvo, osjetiti tu igru, vidjeti način na koji on igra. Osećaj je nevjerovatan. Bilo je mnogo ljudi, osjetio sam podršku, dobra je atmosfera - počeo je Karacev i nastavio:

- Pomoglo mi je to igranje pred publikom. Što ih je više, veća je podrška. Mislim da bi moje izdanje bilo potpuno drugačije, bolje igram sa publikom.

Novinari su Karaceva pitali i da li je igranje protiv Đokovića na potpuno drugačijem nivou od onog koji je igrao do sada na turniru.

- Da, razlika u nivou je velika, to je najviši nivo tenisa. On vam ne daje besplatne poene. I kada ja serviram, svaki poen moram da zaslužim. Nije me služio servis danas, poeni su bili dugi. Njegov servis je bio dobar i to uvek stvara pritisak.

Karacev je naučio i jednu važnu lekciju na ovogodišnjem Australian Openu.

- Naučio sam da mogu da igram sa svakim. Da budem tu i nadmećem se sa svima. Ovaj Australian Open mi je veliki korak u karijeri i mnogo mi je pomogao - rekao je Karacev.

Jedno od pitanja bilo je i kako će potrošiti novac koji zaradio na prvom gren slemu u sezoni.

- Pozvat ću vas pa ćemo zajedno odlučiti - rekao je kroz smijeh 27-godišnji Rus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.