TENIS

Sampras: Đoković je najveći svih vremena

Mislim da više nećete vidjeti da neko sedam puta završi godinu kao prvi teniser svijeta, rekao je legendarni Amerikanac

Sampras i Đoković. AGENCIJE

A. V.

16.11.2021

Kad su u pitanju rasprave ko je najbolji teniser svih vremena legendarni Amerikanac Pit Sampras (Pete) smatra da je to Srbijanac Novak Đoković.

Đoković, Rodžer Federer (Roger) i Rafael Nadal poravnati su po broju osvojenih grend slem turnira, sva trojica ih imaju po 20. No, Đoković je nedavno osigurao sedmu godinu na vrhu ATP liste. Dosad je po tome bio izjednačen sa svojim idolom Samprasom, koji je šest puta završio sezonu kao broj jedan.

- To što je sedam godina završio kao broj sada mu vjerojatno izgleda kao bonus za sve grend slem naslove. No, mislim da će to više cijeniti kada bude stariji. On je to ostvario u vrijeme dok su mu protivnici dva velikana Federer i Nadal, a i sa novim generacijama igrača se odlično nosi - rekao je Sampras za internetski portal ATP Toura.

- Ono što je Đoković napravio u posljednjih deset godina - osvajao grend slemove, bio je dosljedan, sedam puta završio godinu na broju jedan, to je za mene jasan znak da je on najveći svih vremena. Mislim da više nećete vidjeti da neko sedam puta završi godinu kao prvi teniser svijeta - rekao je Sampras, koji je u penziju otišao 2002. osvojivši 14 grend slem turnira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.