SRBIJANSKI MEDIJI

Srđan Đoković: Ne znam da li je Novak vakcinisan, to je njegova privatna stvar

Nisam razgovarao sa Novakom nakon poraza, nije mu prijatno što je igrao pred praznim tribinama, kaže otac prvog tenisera svijeta

Novak i Srđan Đoković. MN press

M. K.

28.11.2021

Otac Novaka Đokovića, Srđan, ogorčen je zbog tretmana koji njegov sin ima u Australiji pred početak Australijan opena, a jedna od tema je i vakcinacija odnosno da li će se (ako već nije ranije) Đoković ipak vakcinisati kako bi mogao putovati u tu zemlju.

- Evo ovako, što se tiče vakcina, lično pravo svakog od nas je da li ćemo se ili nećemo vakcinisati. Niko nema pravo da nam ulazi u intimu, svako ima pravo da odlučuje o svom zdravlju. Da li je Novak vakcinisan ili ne, ja to ne znam. Mislim da Novak to neće objaviti, ni ja kao Novakov otac ne znam da li se on vakcinisao. Ima 34 godine i ima pravo da odlučuje o svom životu. Što se tiče odlaska u Australiju, bilo je neprijatno slušati šta su državnici u Australiji pričali o Novaku. Da li će Novak igrati zavisi od njih. On bi volio da igra, jer tamo ima mnogo naših ljudi. Mi bismo svi do voljeli više od svega. Pod ovim ucjenama, vjerovatno neće igati Australiju. Ja to ne bih uradio, a on je moj sin, rekao je Đoković tokom gostovanja na jednoj srbijanskoj televiziji. 

Govorio je i o Dejvis kupu i porazu od Njemačke.

- Nisam razgovarao sa Novakom nakon poraza, nije mu prijatno što je igrao pred praznim tribinama. Rekao je da sport nije važan i da ne treba da se igra po svaku cijenu. Ako je država odlučila da publika ne može da gleda, onda ne treba ni da se igra tenis, rekao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.