AUSTRALIAN OPEN

Hercegovac i Francuskinja osvojili Australian Open

Za 37-godišnjeg Međugorca je to ukupno šesti gren slem naslov

Ivan Dodig i Kristina Mladenović. AFP

FENA / HINA

28.1.2022

Hrvatski teniser Ivan Dodig i francuska reprezentativka Kristina Mladenović u petak su postali pobjednicima Australian Opena u konkurenciji mješovitih parova pobijedivši australsku kombinaciju Jaimee Fourlis - Jason Kubler sa 6-3, 6-4 nakon 77 minuta igre.

Za 37-godišnjeg Međugorca je to ukupno šesti gren slem naslov, četvrti u konkurenciji mješovitih parova te drugi u "Melbourne Parku", gdje je prošle godine slavio u muškim parovima sa Slovakom Filipom Polašekom.

U mješovitim parovima Dodig je prva tri naslova osvojio s Tajvankom Latishom Chan, s kojom je dvaput bio pobjednik u Roland Garrosu (2018. i 2019.), a jednom u Wimbledonu (2019.).

Mladenović je po treći put trijumfirala u mješovitim parovima, a ima još pet gren slem trofeja u ženskim parovima. Na Australian Openu je po četvrti put postala pobjednicom, nakon što je 2014. slavila u 'miksu' s Kanađaninom Danielom Nestorom, a 2018. i 2020. osvajala turnir ženskih parova s Mađaricom Timeom Babos.

Dodigu i Mladenović je za osvajanje prvog seta trebalo 35 minuta i mali preokret nakon što je Francuskinja izgubila servis u trećem gemu. No, odmah u sljedećem gemu hrvatsko-francuski par je slomio servis 22-godišnje Jaimee Fourlis i izjednačio na 2-2. Četiri gema poslije Fourlis je još jednom pokleknula pod preciznim reternima i volejima Dodiga i Mladenović, a hrvatski reprezentativac je sigurno odservirao za 6-3 u prvom setu.

Sličan je bio i scenarij drugog seta u kojem je hrvatsko-francuski par prvi stigao do 'breaka' u trećem gemu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.