TENIS

Incident na Indijan Velsu: Poznata teniserka u suzama nakon dobacivanja gledalaca

I ranije su mi dovikivali svašta, ali nije me smetalo, rekla je Naomi Osaka

Osaka: Vidjela sam video na kojem dovikuju svašta Venus i Sereni. AFP

G. Š.

13.3.2022

Japanska teniserka Naomi Osaka zaplakala je tokom meča 2. kola Indijan Velsa, prenose SN. Osvajačica četiriju gren slem naslova igrala je protiv Ruskinje Veronike Kudermetove, a jako je pogodilo dobacivanje nekog od gledaoca s tribina. Navodno joj je neko u početnoj fazi meča dobacio: Naomi, užasna si, što je potpuno izbacilo iz takta.


Japanka je nastavila meč

Osaka je od sutkinje tražila da nešto napravi po tom pitanju, a ona joj je rekla kako to nije moguće jer se ne zna ko je to doviknuo, iako je bilo jasno da je riječ o ženskom glasu.

Japanka je nastavila meč, ali ubrzo su suze potekle niz njeno lice. Potom je od sutkinje zatražila mikrofon da se obrati publici. Molba joj nije uslišena, a publici se ipak obratila, ali nakon meča u kojem je izgubila sa glatkih 6:0, 6:4. Rekla je kako to nije očekivala od publike u Indijan Velsu, ali da su isti tretman na turniru prošle i slavne Amerikanke Venus i Serena Vilijams (Williams).

Podsjećamo, poznato je da Osaka od ranije ima problema s depresijom, te je nerijetko zbog spomenutih problema otkazivala nastupe na turnirima, kao i pojavljivanja na press konferencijama.


Ne znam zašto, ali ušlo mi je u glavu

- I ranije su mi dovikivali svašta, ali nije me smetalo. Ali da mi to rade ovdje. Vidjela sam video na kojem dovikuju svašta Venus i Sereni. Ne znam zašto, ali ušlo mi je u glavu, rekla je Osaka, aludirajući na incident iz 2001. godine zbog kojeg su sestre Vilijams bojkotirale nastupe u Indija Velsu 14 godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.