PRIKLJUČIO SE VOJSCI

Poznati ukrajinski teniser: Možda ću biti ubijen, a možda ja ubijem nekoga

U razgovoru za "Sports Illustrated", Ukrajinac Dolgopolov je opisao svoj put do ratom zahvaćene Ukrajine

Ukrajinski teniser (lijevo) pridružio se vojsci. Instagram

M. K.

25.3.2022

Bivši ukrajinski teniser Aleksandr Dolgopolov nedavno je uzeo oružje u ruke, te otišao u Ukrajinu da se priključi vojsci te zemlje u odbrani protiv ruske invazija.

U razgovoru za "Sports Illustrated", Ukrajinac je opisao svoj put do ratom zahvaćene Ukrajine.

- Možda ću biti ubijen, možda ću ja morati ubiti nekoga. Šta da kažem? Ovo je rat. Ne mogu vam opisati kakav je osjećaj dok na vas pucaju. Odluka da stupim u rat je bila teška i opasna. Zamijenili smo rekete i žice za puške i metke. Možda nisam savršeno spreman, ali sada se osjećam ugodno s oružjem, priča Ukrajinac.


- Znam da su ruski teniseri rekli "Stop ratu", ali za mene to nije dovoljno jaka poruka. To nije poruka kojom se osuđuju potezi njihove zemlje. Ako vladajuća tijela svjetskog tenisa žele da nastave igrati, mislim da bi javno trebali osuditi svoju zemlju i vladajuće za njihove odluke. To je jedini način na koji ruski narod može zaustaviti Putina. A koliko sada vidimo, u Rusiji puno ljudi podržava ovakvo stanje, oko 70 posto. Oni zapravo misle da je rat u Ukrajini ništa. Sve je to smiješno, mozgovi su im isprani propagandom, rekao je Dolgopolov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.