NEĆE IGRATI NI U BARCELONI

Poznat datum povratka na teren Rafe Nadala

Kako je objavila "Marca", a prenijeli mnogobrojni svjetski mediji, aktuelni pobjednik Australijan opena će biti spreman za završnicu sezone na šljaci

Rafael Nadal. AFP

G. Š.

11.4.2022

Španac Rafael Nadal polako hvata zalet za sezonu na šljaci. Još četiri sedmice i Rafa će opet zaigrati tenis. Jedan od najtrofejnijih tenisera u historiji riješio je da se vrati u akciju za turnir u Madridu i kako sad stvari stoje 4. maj je predviđeni datum njegovog prvog pojavljivanja na terenu još otkako je u finalu Indijan Velsa poražen od Amerikanca Tejlora Frica.


Neće igrati u Barceloni

Tad je "Biku sa Majorke" napuklo rebro i bilo je veliko pitanje kad će opet moći da drži reket. Kako je objavila "Marca", a prenijeli mnogobrojni svjetski mediji, aktuelni pobjednik Australijan opena će biti spreman za završnicu sezone na šljaci.

Izvjesno je da neće igrati u Barceloni, gdje je 2021. trijumfovao, ali će se zato sigurno pojaviti u glavnom gradu Španije. "Marca" je izvijestila kako je Rafa potvrdio učešće na Mastersu u Madridu i da će 4. maja igrati prvi meč na turniru na kome će pokušati da popravi prošlogodišnji plasman kad je zaustavljen u četvrtfinalu od kasnijeg pobjednika Aleksandra Zvereva.


Foro Italika

Nadal će potom putovati u Rim, da bi na terenima Foro Italika napao 11. pehar na Mastersu u glavnom gradu Italije, poslije čega će igrati na Rolan Garosu (od 22. maja do 5. juna), što je za njega događaj sezone, jer je gren slem u Francuskoj osvajao rekordnih 13 puta. Odranije se znalo da Nadal neće igrati na Mastersu u Monte Karlu, na kome prvi teniser svijeta Novak Đoković u utorak igra protiv Španca Alehandra Davidoviča Fokine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.