VIMBLDON

Zašto je Kirjos favorit kladionica protiv bolje plasiranog Cicipasa

Grk ne voli travnati tepih, do sada mu je najveći uspjeh bio plasman u osmine finale prije četiri godine

Nik Kirjos. Arhiva

Piše: G. Š.

2.7.2022

Novak Đoković ili Rafael Nadal? Tako kažu prognoze stručnjaka i kladionica. Matea Beretinija i Marina Čilića nema u Londonu zbog koronavirusa, dok bi treći gren slem u sezoni mogao da bude u znaku Nika Kirjosa. Popularni Ozi nikako da pokaže svima da ja kadar da dođe do završnica velikih turnira. Trava mu je idealna podloga, gdje do izražaja dolaze njegovi pakleni servisi.

Snagu Austrlijanca osjetio je prije dva dana Filip Krajnović koji je lagano “počišćen” s Vimbldona. Nikada se sa Kirjosom ne zna na koju nogu će ujutru da ustane, ali ako bude igrao kao što zna, bit će problema za favorite.

Veliki ispit za Ozija je duel trećeg kola sa Stefanosom Cicipasom. Grk ne voli travnati tepih, do sada mu je najveći uspjeh bio plasman u osmine finale prije četiri godine. Iako je Cicipas mnogo bolje rangiran od Australijanca, Kirjos ima ulogu blagog favorita. Derbi dana na terenima Ol Ingland klaba na programu je oko 17.30. Kvota u Mozzartu da će biti više od 41,5 gem u duelu Kirjosa i Cicipasa je 1,85. Pogledajte sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.