UMAG

Alkaraz: Četvrto mjesto mi je velika motivacija

Još samo dvije pobjede mladog Španca dijele od novog najboljeg plasmana u karijeri

Alkaraz: Na startu savladao Gomboša. CROPIX

A. V.

29.7.2022

Peti teniser svijeta i prvi nositelj Croatia Opena u Umagu, 19-godišnji Španac Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz), u odbranu naslova je krenuo pobjedom nad Slovakom Norbertom Gombošom 6:2, 6:3 i plasirao se u četvrtfinale.

Još samo dvije pobjede dijele ga od četvrtog mjesta i novog najboljeg plasmana u karijeri.

- Mislio sam da moram obraniti naslov. Naravno da mi je četvrto mjesto velika motivacija - izjavio je Alkaraz na konferenciji za medije pod sjevernom tribinom umaškog ATP stadiona, dok su ga pred vratima čekale velike grupe navijača koji su željeli autogram ili fotografiju s ovim sjajnim 19-godišnjakom.

Gdje god se pojavi, Alkaraz u Umagu privlači ogromnu pozornost. No, to mu nimalo ne smeta.

- Nije mi teško davati autograme, slikati se. Osjećam se odlično dok to činim. Na taj način mogu barem malo vratiti tim ljudima za podršku koju mi pružaju.

Do pobjede protiv 12 godina starijeg slovačkog tenisača, koji je u glavni turnir ušao kao sretni gubitnik iz kvalifikacija, nije došao lako, iako će rezultat sugerirati da je bilo tako. Prva dva gema trajala su 17 minuta, tražio je udarce po kojima je prepoznatljiv. Ukupno je u meču bio suočen sa sedam brejk lopti, ali je i svih sedam spasio.

- Uvjeti su totalno drugačiji nego u Hamburgu. Lopte drugačije odskaču. U početku mi je bilo teško, promašivao sam neke udarce koje inače ne promašujem, ali uspio sam naći način kako ga pobijediti.

Ovo mu je bila 40. pobjeda u ovoj sezoni, sezoni velikog uzleta. Ni sam nije očekivao ovakve rezultate.

- Da mi je to neko predskazao, rekao bih mu da je lud. To smatram doista sjajnim ostvarenjem.

Još tri u Umagu donijele bi mu novi, šesti naslov u karijeri i prvu odbranu naslova. Prvi čovjek koji mu stoji na putu je 32-godišnji Argentinac Fakundo Banjis (Facundo Bagnis - ATP 120.) protiv kojeg je igrao dvaput na razini Čelendžera, 2020. u Italiji i 2021. u Portugalu i oba ga puta pobijedio.

- Fakundo je agresivan igrač, odličan na zemlji. Znam da moram odigrati na najvišoj razini da bih ga pobijedio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.