SADA MILIONER

Đoković prvi put pričao o zaradi: "Znam kako je kad nemaš ništa na stolu, svaki euro sam zaradio znojem"

Ono o čemu mediji ne pišu su porezi, kao i drugi troškovi, ali to je u redu. Ne mogu da sjedim ovdje i da pričam o novcu kao o jednom od problema u mom životu ili bilo šta slično, izjavio je Đoković

Đoković: Teško djetinjstvo. Screenshot

E. Ć.

20.11.2022

Novak Đoković jučer je u polufinalu Završnog mastersa u Torinu nakon dva seta savladao Tajlora Frica (Taylor Fritz) i plasirao se u finale gdje će se za trofej boriti sa Kasperom Rudom (Casper Ruud).

Đoković će u slučaju pobjede osvojiti trofej, šesti u svojoj karijeri sa Završnog turnira, a osim toga inkasirat će i ukupno od 4.7 miliona dolara. Nakon susreta sa Fricom govorio je o finansijama i nagradama koje teniseri dobijaju, dodavši da na to ne obraća mnogo pažnje.


- Naravno, ljudi mogu da vide koliko zarađujemo. Ono o čemu mediji ne pišu su porezi, kao i drugi troškovi, ali to je u redu. Ne mogu da sjedim ovdje i da pričam o novcu kao o jednom od problema u mom životu ili bilo šta slično. Veoma sam blagosloven i sretan. On dolazi kao posljedica mog tenisa i uspjeha koje sam ostvario, zajedno sa svojom porodicom i ekipom - rekao je Đoković.

Đoković je rekao da je imao teško djetinjstvo i da je prošao kroz sve i svašta na svom putu do svjetskog vrha.

- Mislim da je svaki euro koji sam stekao zarađen napornim radom, znojem i suzama. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo, jer znam kakav je osjećaj kada nemaš ništa na stolu, kad imaš pet članova porodice, rat... Hajde da ne zaboravimo odakle dolazim, u smislu u kakvom dobu sam odrastao. Tako da apsolutno znam i drugu stranu, što mislim da mi pomaže da u životu više poštujem sve što zaradim - izjavio je Đoković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.