PRAZNOVJERNI ŠPANAC

Bizarne scene na meču Nadala: Neko mi je uzeo reket, želim ga nazad

Vrijedni reket je već vjerovatno negdje na ulicama Melburna, našalili su se komenatori

Nadal: U potrazi sa svojim reketom. Twitter

N.R.

16.1.2023

Rafael Nadal se danas plasirao u 2. kolo Australijan opena nakon što je sa 7:5, 2:6, 6:4, 6:1 pobijedio Đeka Drejpera (Jack Draper). U drugom kolu igrat će protiv Majkla MekDonalda (Michaela McDonalda). Drugi set prvi nositelj i branilac titule u Australiji izgubio je brzo nakon jedne bizarne situacije u kojoj je Rafa ostao bez svog omiljenog reketa.

Svi sportisti su pomalo praznovjerni, a da je takav Nadal, dokazuju upravo ovaj snimak i ove čudne scene. Inače, Nadal je poznat po tome da ponavlja niz radnji pred poene i da niko ne smije remetiti red koji on napravi na klupi na kojoj sjedi kod izmjena nakon gemova. Diranje njegovih stvari je nedopustivo.


Ispostavilo se da se upravo to dogodilo kod 4:3 u prvom setu. Nadal je tražio nešto što nije mogao pronaći, a ubrzo se otkrilo i šta. Nestao mu je reket kojim je dotad igrao. Komentatori meča prepoznali su ozbiljnu stranu te priče i naglasili da bi Nadal zbog toga mogao patiti u igri, ali i njen šaljivi dio pa su tako rekli da je vrijedni reket već vjerovatno negdje na ulicama Melburna.

- Treba mi reket, želim ga nazad, dječak koji skuplja loptice ga je uzeo - govorio je Nadal, objašnjavajući zbog čega traje prekid meča.

Španac je tražio reket nazad, pa je sudija odmah reagovao. Uzeo je telefon i pozvao da se isti vrati. I bez svog omiljenog rekvizita Nadal je uspio da dobije prvi set protiv borbenog Britanca rezultatom 7:5.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.