GRČKI TENISER

Cicipas oprezan poslije povrede: Mislim da ne mogu daleko u Indijan Velsu

Finalista Australian Opena se još uvijek oporavlja od povrede i nije pretjerano optimističan za sljedeća dva Masters turnira

Cicipas oprezan poslije povrede: Mislim da ne mogu daleko u Indijan Velsu. Screenshot/Twitter

N. H.

9.3.2023

Grčki teniser Stefanos Cicipas (Tsitsipas) nije optimističan pred Masters turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

Cicipas je na konferenciji za medije pred početak Indijan Velsa istakao kako nema velike ambicije na ovim turnirima i da mu je glavni fizički oporavak, poslije povrede ramena.

- I dalje se oporavljam i neću se pretvarati da imam šanse da uradim nešto dobro u naredna dva turnira. Nisam često ovo govorio u karijeri, ali ne mislim da imam šanse otići daleko – počeo je Cicipas.

- Prioritet mi je da mi tijelo bude kako treba i spremno za šljaku. Volim ciljati na velike stvari i titule, ali sam prilično siguran da u narednih nekoliko sedmica neću pružati odlične partije – dodao je grčki teniser.

Novinari su ostali iznenađeni ovakvim komentarima finaliste ovogodišnjeg Australian Opena, pa su ga pitali i zašto nije otkazao učešće.

- Napravio sam dogovor sa samim sobom da neću propustiti ove turnire. Turneja je naporna, postoje i pravila o tome na koliko mastersa se mora učestvovati, a i ovo su veliki turniri, želim igrati na njima. Promijenio sam tehniku između sezona, možda ste primjetili, to je utjecalo pozitivno na moju igru, ali ne i na moje rame – nesretna povreda, jer sam sjajno počeo sezonu. Nadam se da neću imati problema sa ramenom u budućnosti – zaključio je Cicipas. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.