ŠVICARSKA LEGENDA TENISA

Video Federera ponovo viralan: Objezbjeđenje ga nije prepoznalo, on reagovao smireno

Rodžer Federer već nekoliko mjeseci uživa u potpuno zasluženoj penziji

Fenomenalna reakcija Federera. Twitter / ATP Tennis

N. H.

26.3.2023

Jedan od najboljih tenisera koji je ikada kročio na terene, Rodžer Federer (Roger) već nekoliko mjeseci uživa u potpuno zasluženoj penziji. Švicarac i dalje pomno prati dešavanja na turnirima širom planete i nerijetko komentariše i čestita na uspjesima svojim doskorašnjim kolegama.

Na internetu je u međuvremenu isplivao jedan zanimljiv snimak sa Australijan Opena od prije nekoliko godina. Svi oko švicarskog tenisera nosili su jasno vidljive legitimacije i akreditacije, osim njega.

I tu je nastao problem. Pripadnik obezbjeđenja ga nije prepoznao te ga je na ulasku u svlačionice zaustavio i tražio mu da pokaže akreditaciju, koja je očigledno bila kod nekog drugog.

Švicarac se pokazao kao pravi gospodin. Rodžer nije želio da pravi scenu već je reagovao kao pravi gospodin. Sačekao je pažljivo ispred dok se nije pojavio njegov trener i pokazao ko je i šta je.

Rodžer Federer je u svojoj karijeri osvojio 20 Gren Slemova, a i jedan je od najboljih, ako ne i najbolji, tenisera svih vremena. Federer je svojim ponašanjem na i van terena često pokazivao da je pravi primjer za mlade sportiste.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.