FRANCUZ ZAVRŠAVA KARIJERU

Prvi osvajač Sarajevo Opena odlazi u penziju: Fotografija sa jajetom u centru pažnje

Rišar Gaske osvojio je Sarajevo Open 2003. godine, a u konkurenciji su se našla imena poputomaša Berdiha, Ive Karlovića i Robina Soderlinga

Gaske: Oprostio se od profesionalnog tenisa. Screenshot/Twitter

N. H.

2.6.2023

Francuski teniser Rišar Gaske (Richard Gasquet) jučer se oprostio od profesionalnog bavljenja tenisom. On je na zanimljiv način objavio tu poruku.

Gaske je u utorak ispao u prvom kolu singl konkurencije na Rolan Garosu od Artura Rinderkneha (Rinderknech), dok je jučer poražen u paru sa Lukom Pujem (Lucas Pouille) od Ige Nija (Hugo Nys) i Jana Zileinskog.

Nakon meča objavio je da 17 prije nego što će napuniti 37. rođendan završiti profesionalnu karijeru, a posebnu pažnju je izazvala fotografija koju je odabrao.

Na fotografiji Gaske drži ogromno jaje, a u oproštajnoj poruci je objasnio da se radi o njegovoj kriptovaluti pod nazivom „justanegg“.

- Nadam se da ćete „jajetu“ dati istu podršku kao što ste davali meni – napisao je Gaske. 

Francuz je u karijeri uspio osvojiti 16 ATP titula, a on je bio i prvi osvajač turnira Challenger serije koji se održavao u Sarajevu pod nazivom „Sarajevo Open“ 2003. godine. Zanimljivo je da su se na tom izdanju turnira pojavila slavna imena poput češkog tenisera Tomaša Berdiha (Tomas Berdych), Ive Karlovića i Robina Soderlinga. 

Gaske se penzionisao kao 52. teniser svijeta, a najbolji plasman je imao još 2007. godine kada je bio sedmi na ATP listi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.